Thursday, November 3, 2016

Allahu...

TELINGA...

berdesing. sakit yang amat :((
AllahuAllah.

"yaAllah, jika ajalku telah datang dalam sakitku ini, maka senangkanlah aku, jika masih jauh, maka hilangkan penyakitku dan jika sebagai cubaan, maka berilah kesabaran padaku."

aamiin aamiin yaAllah ❤️


Wednesday, November 2, 2016

direct INGGERIS story;yul

Bismillah. Assalamualaikum w.b.t.

it's been a lonnnnnnnnnng time aite? hehe.
alhamdulillah, everything was fine.
Allah is always with us.

uollls. pssssst...

people keep asking me.
"yul, when will you get married?" HAHAHA
bulppp. and me answer them, "insyaAllah, soon. i am try and pray hard."
and then, i just keep thinking.
hehe. xoxo!

some people, they ask for being single until they achieve their goals like studies, get better job, find enough money, travel the world (ehem! sound so loud) haha.
and all that's never wrong! depends.
BUT ALLAH KNOWS BEST!!! :) ALWAYS BE.

ME; i have ask for getting married at first. ceyyyy~~~
but Allah gives me travel to the world, here and there with my friends!
thankYOU Allah. thankyou family. thankyou travel friends! yeayyyy!!!
well. that's life.
we plan, we ask for something. AND HE KNOWS WHAT IS THE VERY BEST, STILL :)
so. let's live the life. smile.

xoxo.
me; ITALY.
hehe.
yul. ❤️

Tuesday, June 14, 2016

XOXO. SAJA SAJA

*post dikarang bukan HARI INI*
HAHA

assalamualaikum w.b.t.
hi hi. annyeonghaseyo.
wohoooo! 
i'm in plane yooo!
maybe. i hve new hobby uolls.
all the way to you! ceyyyy. ke keyell secara umumnya. ke cyberjaya dgn khususnya.

kepak sik ilang gik dh fly sambong kerja. alhamdulillah, kedaan diri masih mengizikan. nikmat sihat, kuat masih ada. moga Allah jaga kmk, jaga ktk, jaga kita okayyy. yeayy!

baruk jak sepanjang minggu tok sangat2 biziii dgn Sukan Pan Swk.
memang sangat wooowww okayyy!
bila cawangan kecik urus event yg besar, cabaran utama, org yg sama pegang/urus duak tiga kerja. dgn kerja hakiki pun sik tercapai. woowwww kn? daebak uolss!
alhamdulillah semua dh habis buat kali tok. tepok belakang empun. and sgt kepakkk!
muka kembang paham sik? macam teddy bear. teddy bear legam dikit aaa. haha. LOL.
mata? mata ngantok lerrrr. sik cukup rehat. besar macam bola golf! ceyhhh! auta belaka. 

uolsss. sik lamak gik posa. bulan yg dtunggu2. bulan umat islam semua tunggu. bulan supaya kita boleh kumpol pahala, jadi drik yg sangat2 bait ever! haha. semoga ada rezeki kita puasa sama2 okayyy!
kenek dah 15 syaaban dah. nisfu syaaban.
Allahu. Salam Nisfu Syaaban Cinta2 kmk. wohoooo. ampun kn kmk. kmk pun 0-0 kan semua. moga kta mula hari baru, bulan baru kelak dgn aman. love love! wooooo!

angol. alaa alaaa. 
rasa nak demam boleh x? cincaa rasa mcm nk demam. uwuuu.
stay well. be good uolls.
okayyy? yaa ajak?
haha. kbaiii. 
wassalam. 

p/s: nak teraisss. rindu! ceyhhh!
ITALY! xoxo. love, yul!

Wednesday, December 23, 2015

setahun yang lepas

bismillah.

setahun yg lepas. aku pernah merancang utk bernikah, berumah tangga. yupp! exactly one year ago and now still in that plans for make it real. one fine day uols. doain kami. ehh ehh? hehe.

day by day, setiap beberapa bulan, semenjak dua menjak, jemputan kahwin kaum kerabat jauh dan dekat, teman rapat jauh dan dekat memanggil-manggil diri utk turut memeriahkan, sekaligus mengiring doa semoga cinta yg terbina hingga ke Jannah. kan kan. insyaAllah aamiin. 
i am so happy for them. *wink wink love eye* hehe.

jika ditanya, kenapa selepas merancang setahun tapi tak ada apa-apa pun. haha. sebab Allah kata tunggu dulu. belom tiba masa. belum sampai seru. yupp! janji Allah uols. semua pun sedia maklum kan, kita merancang, Allah juga punya perancangan utk kita. the best! Allah win. Allah knows best! biiznillah. 
itu secara dasar, yg kita tidak tahu dan tak nampak. 

meh sitok, kmk padah kenak sik kawen2 lagik. sebab... sebab?
sebab tiada yg masuk meminang. hahaha. 
everyone have their target. hidup kita punya. tapi... dengan semua orang. ada paham? maksud kmk, kita ada target kita empun. contoh kawen laa kan. kita dah set kawen sekian umor, dgn sekian insan. tapi. kenak ada cara, masa yg sesuai, semua org redha. kan? ka kmk bunyi macam bagik alasan? 
no, i'm not! haha
uols, setiap yg berlaku ada hikmah nya kan. pasti! yakin okayyy!

jangan sesekali carik salah. tapi carik jalan, atau mungkin diam. ask Him. nampak macam lemah, tapi daripada kta bising2, mengeluh, try hard then bising, lbh baik kta diam, carik aura positif, hargai semua benda. susah? mula2 mungkin susah. 
day by day, alah bisa tegal biasa. insyaAllah. 

apa kaitan? haha. 
mohon doa yg kuat uols. utk sy, kamu, kita. 
terima kaseyh. tengkiuuu. kumao.

ehemm! sapa pegi umrah? syukran jazilan. byk doa kmk kirim. utk kita. insyaAllah. 

ehem. hehe. wanna be trip together to seoul with my soul! haha. one fine day. again. jummm. doa kuat2 okayyy! 

wassalam. 
menaep dalam belon. weheee. cuti! 
salam maulidur rasul. selawat dan salam utk baginda Rasulullah s.a.w.
mariii. kita letak Rasulullah dalam istana hati.

Tuesday, November 10, 2015

mafeeling

bismillah.
assalamualaikum w.b.t.

korang. sejak dua menjak tok kmk rasa 'lost'
lost maksud di sitok mcm term yg biasa org gunakan lah.
macam kita rasa hilang. sik tentu.
mungkin kah? yupp!
mcm2 kemungkinan kan. sbb kta bkn siapa2. lagik2 laa kmk tok. sixth sense pun sikda.

ohyaa. pernah sik korang rasa macam mood sik okay? yaa, padahal sikda papa pun jd tp bila dudok sorg2, bermuhasabah ka, rasa mcm maOk nangis ka, maok senyum ka. hehe.
bukan gila k! NO!!!

korang, kadang2 berita yg ddengar pun bOleh polah kta rasa mcm2 kn.
paling heboh d Ofis masa tok ialah pasal pindah! yupp, PINDAH!!!
sik paham? mcm tok, kn lbh kurang 50%, separuh dari staff di Ofis seluruh malaysia kmkorg ialah bkn dari wilayah asal. mcm kmk juak laaa.
tapiii. yaa. nowadays, lepas sorang, sorang gk dpt memo perpindahan ke wilayah dknya empun. syukOr, rezeki. berkat kesungguhan, usaha msg2. yg sikdapat bkn sik usaha, tp rzki belom sampey uOlsss. Allah knows better! Yakin! biiznillah!!!

kmk? kmk apply. sebelom apply pun dh d tolak. sebab? xperlu laa. sabar.
and. jaoh di lubuk hati plg dalam, kmk boleh terima kenek tok, cuma bila kenang family, Ohh my, hanya Allah tempat bersadu plg xpernah padah sik pada kita kb kn. ask Allah!

setiap yg berlaku pasti ada hikmah. alhamdulillah. kmk bsyukur, kta berayukur k. Allah sayang. kta di uji. and yess, tahniah yg dpt pindah. be happy. keep healthy. smile always.
kmk rindu. ehh? terlalu rindu mcm lagu yg ada kat radio yaa. haha.
semoga Allah jaga kmk. jga ktk. jga semua. dlm keberkatan semuany.
and and. don't ask me why. uhukkk.
ITALY!
hi family. coming home soon! holiday. yeayyy.