Monday, December 24, 2012

BOarding Pass ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t ! 

ALLAHuAKBAR ! Sungguh. Bila selongkar balik beg yang dah siap2 kemas semalam lagi, tadi jumpalaa mendalah penting  nie ! Uwaaa :'( My BOARDING PASS  for this Friday ! Sik tahan, need to destroy it, haha ! :p Wuwuwuwu ~ 


Huhu... Best seat ! Tepi tingkap. 21F ! Night scenery ! Sgt suka ! :D
tapi kali nie xdhe rezeki, xphe laa kan... Lain masa mungkin, insyaALLAH !

Hamek kau ! KOYAK !!! Bukan apha, takut nnt adha kes LARI RUMAH dilaporkan sbb xdpt bercuti, haha ! *istighfar*
xmau, xmau, xmau ! dosa buat org risau Jah ! ;p huhu... (Opsss, nama Jah pulak yg kena, haha ! ;p) wuwuwuwu :'(

Hurmmmm... Ok laaa. Habiss sudah kisah percutian xjadi ! Huhu... Ya ALLAH...
Sebab xjadi pegi? Hurmmm... ALLAH xsuruh dulu, cukuplaa sekali setahun kan, hehe... Haritue kan dah pegi Bulan April, huhu... ALLAH tetapkan rancangan kali nie batal dulu, adha yg lebih penting buat masa sekarang mungkin kan, insyaALLAH :)
Sahabat ! Tunggu kmk ehhh. Lain masa kali kita bole jumpa hooo, insyaALLAH ! Makin rindu korang ! Sangat2 ! Luvyuollsdamnmuch !!! :'( Take cre gf (s) ! Maaf & berbillion terima kasih !!!
Salam sayunxindu dari Myy ! =] Wassalam ~

The BEST Of PLANNERs ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALLAHuALLAH ! :) Sahabat. Sedikit titipan kata buat kalian. Sahabat. Doakan semoga diri ini terus kuat dengan apha jua kejadian. InsyaALLAH cuba untuk menerima segalanya dengan Redha. Tipu laa kalau cakap tak KUCIWA KECEWA. Merancang bermacam-macam. Angan dah rak kalah MAT JENIN. Yupp ! Ketentuan ALLAH ini yang terbaik kan, insyaALLAH !

Maaf sekiranya tadi xsempat nak membalas semua titipan sahabat sehingga adha yg risau sangat. InsyaALLAH sy dan keluarga ok2 sahaja cuma adha halangan yg membuatkan rancangan JUMAAT (28 Disember 2012) dibatalkan :'( 

Titipan sahabat-sahabat setelah diberitahu tentang itu... :'( Maaf sahabat...

Sahabat 1: Kol laa...

Sahabat 2: Really? Kenak yue? Kamu ok kaaa?
Yueeee ktk oke ka? Knk yue? Mkorg xkisah bha.asal jk ktk oke,xhal :) boh rso ngn mkorg k... Ktk ya, ok ka? rso dgr bah. Nnk ktk skt ka?

Sahabat 3: W'slm, aiy :'( datang juak deng. Kmk g ambik kat airport. huhu

Sahabat 4: Wslm... Mena? Sedey kmk. Tp pa bole but, kta xbole bsdey kn? ktk ok? mun da pa2 pdh k? insyaAllah, pasti Allah berik kesempatan len.

Sahabat 5: Nooo.. waeee??? :'( hehe there's a reason 4 everything. We plot and plan, and ALLAH too plans; but the of planners is ALLAH. May He bless uly n family. Moga dipermudahkan urusan. I love u

Sahabat 6: wa'alaikummussalam yu. yu,  yu ok ke? family semua ok ke? tak pe. bukan rezeki nak jumpa bulan ni :)

Tadi, kat ofis, cara nak lupa semua menyibukan diri dengan kerja yg entah apha2. Risau dengan kontrak kononnya, tapi hati dah kat SANA ! Hurmmm... Adha petanda awal dari ALLAH memang xda rezeki nak kesana sehingga adha seowg sahabat bermimpi kmk pulang ke Sarawak dengan tangisan disebabkan sahabat xhiraukan diri ini, haha ! Petunjuk ALLAH nak bagi, kmk mmg xsempat pun  nak kesana kan Jumaat nie... Uwaaaa ! :'(

InsyaALLAH, adha HIKMAH untuk semuany kan? Sahabat, kita jumpa lain masa k? InsyaALLAH... Moga adha rezeki. huhu..

Ouh.. ALHAMDULILLAH ! Kontrak Sambilan Hasil dipanjangkan sehingga June 2013 ! Mohon doakan k ! Salam sayunx dari Myy ! Wassalam... Maaf  dan terima kasih bagi yg sentiasa amek berat ! LOts Of LOVE u_Ly :)

Sunday, December 23, 2012

Dan Bila EsOk ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Menghitung detik, saat dan ketika untuk ESOK ! Wuwuuu. Ada apha dengan esok? Ok, insyaALLAH esok akan diumumkan secara rasminya samaada kontrak Sambilan LHDNM dilanjutkan ataupun diberhentikan serta merta sehingga 31 Disember 2012 sahaja. Ok, bulak (tipu) sekiranya kmk padah kmk xmengharap kan? Tapi adhalaa tinggalkan sedikit kesediaan sekiranya esok, keputusannya memang cukup perkhidmatan di LHDNM cawangan Myy yaa, wuwuuu :'( 

Hurm, bermulanya dari BR1M kmk mula berkhidmat di cya, tahun lepas, 21 November 2011. Kontrak sepatutnya sampey 31 Mac 2012 jak, tapi dipanjangkan gik sampey 31 Mei 2012, belum habis kontrak kmk an BR1M, kmk diserap masuk jadi staf SAMBILAN HASIL Myy pada 11 Mei 2012, no more BR1M staf, weeee ! :D Sampey saat tuk kmk di Unit Pungutan khusus BB ! Hurm, campo-tambah-tolak-bahagi-darab dah genap-ganjil 1 tahun 1 bulan lebih kmk di Hasil Myy ! Weee ! :D will miss it aite? wuwu ~

Hurm, secara jujur juak, mula-mula diserap masuk memang adha 1-2 1-2 laa, macam maok sik maok jak, tapi bila fikir peluang sik datang banyak kali kan. Bukan senang juak sidak boss-boss nak milih, at last kita dipilih, syukowlaaa ! Bermacam pengalaman yang kmk penah rasa sepanjang di Hasil, terutama di Unit Pungutan tuk, hehe ! Dari berkawan dengan dak makcik-makcik, kenek memang dak kamceng uolls ! haha ! ;p Kiut kan, kan, kan? Weekk :p Serius, banyak belajar dari pengalaman kerja tuk aieee ! 

Hurm, berharap apha2 pun jadi esok yaa nak terbaek, insyaALLAH, amiinn ! Uolls, mohon doakan kmk ehh ! Weee ! :D 
Salam rindu dari Myy !!! Wassalam ~

Saturday, December 22, 2012

BarakaLLah huLakuma :)

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Selamat Pengantin Baru !!! Ya ALLAH, seronok bila dengar orang bina Masjid dalam mencari Redha ALLAH kan :) Weeee ! :D Semoga pasangan mempelai bahagia sampy ke Jannah ALLAH, amiinn ! Hurmmm... Buat kak Wawa dan suami, kmk mintak maaf gilak2 sebab xhadir majlis akak. Waktu kmk ke sinun klak, teringin juak maok jumpa akak kejap tapi xtauklaaa. Pernah sahabat tegur, 'kenapa xpegi masa k.Wawa nikah, walimah nanti?' Dalam fikiran kmk, 'erk? ya ALLAH, kmk xigt wak' wuwuwu :'( Khilaf diri... Bila marek, haritok bukak fb, baca status sahabat2, banyak pasal majlis k.Wawa, sedih woooo :'( Wuuwuu... Hurmm... Cuma iringan doa dapat kmk sampeykan dari jaoh kak... Maafkan kmk ehh. Akak ! Bila tengok gambar akak dengan suami tek, akak nampak sedikit chubby, kiut ! hehe... Nice green ! Weee :D Jarang orang pakai persalinan hijau apple kan, juz nice ! My alot ! Semoga sejahtera dalam mengharungi hari2 bahtera rumah tangga. Kemudiny dengan penuh kasihsayangdancinta ! Weee ! :D haha ! 

Ouh, Selamat Pengantin Baru juak buat colleague kmk, Vethsheba.C namany.. Nya dah balit Kuching Jumaat tok yaa, best kan ! Berbunga rasa hati bila dengar owg maok kawen, haha ! Mesty adha rahsia dalam perkawinan kan, insyaALLAH ! :) Mak pernah padah, "nak, hidup bersuami, berdua lebih baik dari seorang nak..." wuwuuuu.. Sayuk rasa aty tamek dengar mak klaka gya kowh.. Abah ! ~ Hurmm... Ok, need to go for now ! Tahniah buat pasangan pengantin ! K,wawa ! My. Lv !

Mood rindu makabahzamanduludulu... Alfatihahbuatabahyangjaohdarimata...Rinduyangteramat! 

Ok2.. salam rindu dari Myy buat semua... Semoga dalam barakah ALLAH, insyaALLAH, amiin !
Wassalam ~

AK 5269 MYY-KUL 22:15 ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Alhamdulillah ! Readers sihat? (rasa rami jak owg maca blog dirik hoo, haha ! ;p) Hurmmm.. InsyaALLAH minggu depan IM FLYING to KUALALUMPUR !!! Waaa ! For da 2nd tym uOLLs !!! Im really, really, really excited weiyhhh !!! See.. Tanda seru kalau boleh sampey kehujong kotan rasa excited yg melampau, haha ! Tapi, serius, nervous ! No reasons for that ! Wuwuuuu ;p Hurm, semoga ALLAH permudahkan segalanya.. Sahabat, semoga ALLAH kuatkan hati untuk bertemu kalian, moga juga adha rezeki buat kita, moga juga kedatanganku tidak menyusahkan sangat, sikit xphe kan, kan, kan? hehe.. Kidding ! Btw, really, really miss u olls damn much !!! Cant wait !!! ya ALLAH !!! ThanQiu !!! InsyaALLAH.. Counting days ! Fuhhh ! Okeyh, wassalam :)

Wednesday, December 12, 2012

GemOk ?

Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t :]

Hurm, kmk baruk faham camney rasa bila adha orang tegur yg kita tok GEMOK aieee ! Haha... Mula-mula kena tegur 'u_Ly GEMOK !' kmk cuma jawab, 'makseyh, alhamdulillah...' Aoklaa kan, sebelum2 tok sik pernah ok hari-hari orang tegur 'u_Ly GEMOK' Erk? Butak kha apha daknya tok, haha ! *Mood sikpat terimak hakikat ! Huahua :p Serius korang, hari-hari kmk kenak tegur, 'u_Ly GEMOK !' Stress kmk dengar, haha ! Tiap kali ditegur juaklaa kmk cuma senyum dengan riang ria raya nya an jawapan seperti selalu, makseyh, syukowlaa, alhamdulillah ! Dush2 ! Hipokrit x rupa? Hahahaha ! :p
Korang, kmk dah faham sangat rasa ny ! Uwaaa ! :'( Memang laa sikda masalah pon sebenarnya kan, cuma terdetik juak kat aty, GEMOK gilak kha aku tok? haha ! Cuba korang bayang, kmk masuk ofis pagi2, lunch t/hari, balit petang2, mala (asyik) ditegur, u_Ly KURUS (vise-versa ny ! xlarat nak taip gik dah, haha !)

Cara mengatasi, perbanyakan skipping dipetang hari, sampey kaki sakit, cram ! Uwaaa !!! Padan muka, sapa suruh paksa diri kan? hehe.. Hurm... Apha2 pun kan, saat paling best bila makanan depan mata, banyak sodap ! Banyak makan, banyak juak laa skipping nya dipetang hari, haha ! So far, sikda beza, makin hari, makin rami pulang yg tegur perkara yg sama, rasa nak tampar laju2 jak sorang2 kowh ! Haha ! Istighfar lam hati pasyaa bila dah sedar, huhu... U_Ly, u_Ly terima laa hakikat hoo... Hakikat, kmk dah adha double chin ! *maluu maok ngakuk, haha ! Uwaaaa !!! Hahaa !:p

Cara senangkan hati, "Usaha Tangga Kejayaan" "Hendak 1000 daya" tol x? hehe :] Peace !

*Mood rindukan awk , sahabat... Pernah 1 ketika dulu sy dengar keluhan lebih kurang begini rupa, baru sy rasa sekarang, hehe... My !

Ok ! Jaga diri ! Wassalam :)

Plan-plan-plan...


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t :]

Disember, hujong tahun 2012. Adha beberapa plan perlu dilaksanakan. InsyaALLAH adha rezeki pasti jadi, mun sikpun mesty adha hikmah kenak jadi x jadi, tol x?
1stPlan dah settle Alhamdulillah, menyusul plan ke-2, ke-3 nak masih belom tentu gney upa pastok. Ouh, plan ke-2 tok berkaitan Hari Keluarga Hasil Myy, Ahad tok 16 Disember bertempat di Kelab Rekreasi Petroleum (Petronas) bermula seawal jam 6.45 pagi ok ! (Bapak awal !) haha… Hurm, Hari Keluarga tok sikda laa susah apha pun kan, cuma datang, ekot program2 yg disediakan. Ouh, kmk salah seorang Ajk Makanan juak kowh hari yaa ! Hooreyy ! Makan ! Haha. Bab makan suka. Puipui ! haha ;p Masa program tok baju pun di bagik FREE kowh, manyak suka maa ! Harap sesuai laa saiz ny, panjang ny, almaklumlaa badan panjang macam model tok, wekk :p  Ok, wish me all da best ! Masa yaa adha game suma, harap kumpulan mekowg Juara (sak rasa dirik atlit jak hoo) haha ;p Kmk kumpulan MERAH klak aieee… Kumpulan lawan (Ungu,Hijau,Kuning) hehe :] Semoga berjalan an lancar, dalam Redha ALLAH, amiinn !

Okay, apha Plan ke-3? Well… Holiday! Fly to TanaH Malaya once again yoo ! Sangat sik sabar sebenarny, tapi bulak (tipu) padah sik risau suma. Risau bukan apha, pegi hujong bulan, lepas bayar TUNGGAKAN hutang segala, haha ! :p Masa pegi Kuching k interview hariyaa pon poket kosong lalu sebab unexpected kan, ingat prepare k gi Tanah Malaya jak masa yaaa.. So, kenek bajet k gi Tanah Malaya sik tauk cukup dok, huhu… Maaf, adha juak rasa 1-2 1-2 kowh ! (Orang selalu sebut 2-3, 2-3 laa) haha ! :p Kira macam xpasti laa apha patut dipolah hoo… Sigek gik plan tok macam a bit mess! Adha menda nak sik dirancang yaa jadi! :’( Kmk keliru! (Pergh ayat !) haha.. Mungkin adha yg tauk adha juak yg sik.. Waktu gi Tanah Malaya klak kmk memang datang sorang tapi esokny adha sorang hamba ALLAH join juak. Tujuan utama kmk ke sinun memang maok jumpa ‘takowg’ jak kowh, nak lain suma sampingan, adha sikda sikpa… Yg paling penting kita suma pat kumpol rami-rami, sehari pun jadi ! Uwaaa ! :’( Maaf, mungkin klak banyak menyusahkan , tujuan teman kmk yaa maok jejalan n shopping kowh! Wuwuwu… Macam ney tukkk!!! Gerrr ! haha :p Kesimpulannya, kmk mintak maaf mun adha menyusahkan klak… Kmk mintak maaf juak andai adha papa berlaku klak sampey sik dapat teruskan hajat besar tok. Kmk sangat berharap gilak tapi perancangan ALLAH lebih baik dari perancangan kmk kn? Semoga yg terbaik ALLAH tetapkan buat kita, insyaALLAH. Amiinn :]

Ouhh, mun sikda perubahan, kontrak kmk di HASIL Myy juak akan tamat hujung tahun tok kowh sebagai staf Sambilan. Lepas yaa kmk pun nanam anggur, perghhh ! Maok merantau carik keja diluar Myy adha halangan, mun diluar Sarawak lagiklaa ! Haha ;p Nak nyambong blaja, rezeki masih xdha… Hmmm.. Everthing happens for a reason u_Ly ! :] Motivate ! hehe… Doakan kmk ehh !
Jujor padah sedih juak bila kontrak maok habis tok kowh, dah setahun, rasa sayunx nak tinggal, banyak menda kmk belajar di sitok. Pelbagai ragam, kerenah orang kmk kenal. Beza zaman belajar dengan kerja memang jaoh lii beza. Hehe… Macam2 juak di paksa rela aktiviti2 HASIL nak wajib disertai, hehe… Cali (lawak) bila kenang aieee… Mesti rindu suma tok klak… Hmmm… Mun adha rezeki ALLAH tetapkan, mungkin panjang kit jodoh an HASIL tok adha gik interview bagi sapa2 yg mungkin kontrak nya dipanjangkan. Huhu… InsyaALLAH :] Semoga yg terbaik jak laa gney2 pun klak kn! Hehe.

Oklaa, setakat tok dolok luahan kata xbersuara, hehe… Maaf dari jaoh andai adha tersalah tersasul bahasa, peace yoo ! :]
Wassalam…


Friday, December 7, 2012

KLMJ ? Kuching !

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALHAMDULILLAH ! Selesai... Syukowlaa.. Walauapa pun jadi, suma dah jadi.. Ouh.. Baruk balit dari Kuching marek dengan khidmat masyarakat TAMBANG MURAH MAHAL AIRASIA... Wuwuwu...

Temuduga? Perghhhh ! Pengalaman pertama ditanyak macam2, ditembak, di provoke, di uji tahap keyakinan, di duga tahap kesabaran... Perghhh ! Syukow... Bila keluar dari bilit temuduga dengan senyuman... Ngeeeeee ! :D Sebab? sikda sebab untuk kita nak bermasam muka, nak bersedih tol sik? Benda dah jad, kita dah cuba, dah usaha insyaALLAH ! Selebihnya, Tawakal pada ALLAH :)

Ouh... Kejadian sebelum temuduga... Study hard smpey pagi2 butak, ney endak smpey pkul 3.30 pagi study... Ok, smpey KIA pukul 10.30pm, flight delay... Pasyaaa singgah beli makanan jap sebab kawan lom makan duhal dari Myy... Sampey hotel dah aher dalam pukul 11pm kali.. Pasyaa, settle makan, iron baju k esokny, study jap, igt nak tdow hoo sebab settle suma jam dah nak pukul 1 pagi ok... Tetiba fon bunyik... 'Assalamualaikum yuli, pa polah? Tolomg ajar mekowg lok apa2 nak kat Unit ktk n papa lah. Study sama juh !' Jam dah pukul 1 ok? Pakey tudong, terus g bilit kawan study sampey 3.30 pagi... Teringat zaman Diploma dolok marek kowh.. Ney endak, dolok pun syudy smpey pagi2 butak di Rumah no.2 (Suro Gading  3) Uwaaa ! KLMJ ! Hhahaahahah :p

Hurm, pagi pukul 5.30 pagi dah get ready, sebelom jam 7 pagi mekowg dah bersiap turun nak jalan ke HASIL Kuching (Perjalanan dari Hotel Mahal Agak Murah -Tune Hotel) sik jaoh.. Syukowlaaaa... Sampey depan HASIL dalam pukul 7 kot... Masa sampey, pintu HASIL baruk bukak kowh ! Perghhh ! Bapak Semangat x? Hehe... Dah yaa masok suma, memang sangat berbeza HASIL Kuching an HASIL Myy aieeee... Myy pun penoh dengan kesederhanaan, haha ! :p Kuching? Ok, cuba bayang perbezaan ny k?
Hasil Kuching 18 Tngkat ! Hasil Myy 6 Tingkat jak kowh ! Haha.. 3x ganda ok ! Tol x?
Ok, tempat temuduga mekowg Tingkat 13, huhu... Dah sampey yaa memang mekowg antara yg terawal laa kan ! Cuma ada laa 2 orang tok datang awl 1 saat dari mekowg kali, haha ;p

Dah pukul 7.30 pagi camyaa kali, mekowg daftar diri suma, settle suma sebelom masok di temuduga oleh panel yg arif lagi bijaksana kononnya, hehe...
Ok, kmk pat giliran 6 panel ke-2 :) Senang cita suma ok, cuma ada yg kmk dapat n xpat jawab... So sad, overall ok, alhamdulillah... 

Pas habis temuduga, perut rasa SANGAT2 lapar ok ! Destinasi? The SPRING !!! KLMJ Lagi... Uwaaaa ! Spring maseyh sama, bau yg sama, posisi sama, beasr yg sama... Sahabat ! Sangat RINDU, serius ! Tetiba masa makan, ada mutiara jernih lalu... Uwaaa :'( Nasib orang sik perati, haha... Spring Food court ! ada perubahan sikit laaaa...

Ouhhh, Lepas dari Spring, kawan sama keja, maok jmpa kawan ny, den kawan nya embak mekowg g Shopping mall baru di Kuching... Plaza Merdeka namany... Memang besar, lebih kurang macam Spring kot cuma besar sikit n banyak kedey... Tapi masih baru jadi xaktif gilak... Tapi ! Orang sangat ramey datang ok ! Paling besttttttt ! Janji an seorang hamba ALLAH maok jumpa sebab ngam2 nya ada d cya juak ! Hey YOU ! Makseyh daun keladi sebab carik kmk n jumpa kmk ! Rindok aty kmk kowh :p ktk makin ngegeh laa, haha ! ;p Kidding... Maaf, sekirnaya sepanjang kebersamaan kmk ada mengguris aty o tslah tingkah laku ehh.. Epy pat jumpa n luangkan masa an ktk kowh ! InsyaALLAH, ada rezeki ALLAH kita jmpa gik ! 

Hurm... Lepas dari jalan2, balit hotel amek beg teus gi airport... Fligt delay lagik sx, syukow ALHAMDULILLAH.. Sehari di Kuching, settle ! Moga ALLAH tetapkan rezeki yg terbaik buat kita semua...

Akhir kalam, cheywahhh ! Salam rindu... KLMJ ku duhai Sahabat (s) LOp yu ollls ! *mood seperti sesuatu yg tertinggal*

Wassalam...

Sunday, December 2, 2012

Temuduga !

Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t :)

ALHAMDULILLAH ya ALLAH ya Rabbi ! Syukow, hanya padamu ya ALLAH ku panjatkan kesyukuran... xlupa buat mak abah, seluruh ahli keluarga, sahabat2, xlupa sesiapa yg xpenah lupa :)

Ok, insyaALLAH, malam Rabu penerbangan Myy-Kuching jam 9.05malam... Esokny, Khamis (6 Disember 2012) buat kali pertama temuduga untuk kerja tetap... Di LHDN juak aieeee... Gred 31 (Diploma diperlukan) Mohon doa ok.. Buat kali pertama juak sijil DIPLOMA kmk akan di gunakan, ditengok, ditayang pada interviewer ! ya ALLAH.. Sik tergambar rasa kenek camney... Macam2... Moga ALLAH berik kekuatan, amiinn...
Mohon sokongan, dorongan, doa dari semua ehhh ! Terima Kaseyh ! Hanya ALLAH dapat membalasnya ! insyaALLAH ! Kenek mesty ready byk menda, 1 1 mesty bik settle, taip seyes byk pelu di uruskan sebelum terbang ke sinun kowh... Cuti cuma diberik sehari... Malam rabu pegi, interview pagi Khamis, malam Khamis balit Myy... Prghhhh ! 

Apa2 pun, syukowlaaa.. Peluang masih adha kan? Ok... Cuma maok kongsi rasa hati saat kenek tok...
Terima kaseyh byk2 bagi yg mendoakan... ya ALLAH ! :)

Salam dari jaoh.. Wassalam :)

Tuesday, November 20, 2012

November?

Bismillah...

Assalamualaikum w.b.t :)

Alhamdulillah ! Hurm, sahabat-sahabat sihat? Kmk alhamdulillah... Ohh, dikesempatan tok kmk syukow gilak2 sebab banyak juak berita-berita GUMBIRA kmk dengar dari insan-insan sekeliling kowh... Adha yang maok mendirikan masjid, adha yang menambahkan gik manis dalam masjidnya dengan kurniaan Khalifah baru, adha yang macam tok, adha yang macam yaaa, pokoknya suma gumbira ! Syukowlaa :) ThanQiu ALLAH !

Hurm, November... Pahal an NOvember? Sikda papa, saja jak sebab kenek kan bulan November... Dalam bulan tok bole kata ramey laa insan-insan sekeliling kmk menyambut hari Tua matang daknya kowh ! Hehe... terasa kew? haha ! Selamat Hari Lahir ! Baru jak Ahad lepas 18hb NOvember mekowg polah majlis kecik-kecik sekeluarga nx celeb besday seKUCIK kat umah mekowg tok, Nuraisya namanya, 4 tahun... Semoga nya jadi muslimah sejati klak, amiin... Tapi kenek ngegeh teramat ! Gerrr ! Hahha, orang padah normal laa budak-budak... Erk? Budak-budak laa sangat ! Jangan-jangan orang bulan NOvember memaang Ngegeh kowt kn? Hahah ! Opsss ! Maaf2, guro jak bha... haha... Ouhh, pernah seorang sahabat tok padah sigek statement nak molah kmk rasa *rollong eyes* berfikir sejenak (poyo!) betul endak kha dipadah nya tok... Ok, nya padah, orang nak lahir bulan November tok sangat SPECIAL ! Woow ! Hhaha... Haaaa ! Aphamacam? Sama sik reaksi takowg an kmk... berfikir sejenak kn kita dipolahnya... Haha.. Tapi masa yaa kmk juz diam n layann ajak laa LABU ! Hhaa... But, really miss dat moment sebenarny ! Semoga ktk dalam keadaan bait hoo...

Lagik pasal November, esok, 21 NOvember 2012, insyaALLAH, genap dah setahun kmk berkhidmat bertugas bekerja sebagai staf sambilan di LHDNMM kowh ! Syukowlaa... ThanQiu ALLAH... Semoga rezeki ALLAH sentiasa ada buat kita... amiinn...

Ouhh, kmk stop ctok hoo... Adha tanggunjawab perlu dilaksanakan... 
Sahabat (s) ! Kmk sangat2 rindu takowg ! Moga sentiasa dalam rahmat ALLAH... Maafkan kmk ehh...
Luv u OLLs ! Take care...
Wassalam ~

Thursday, November 1, 2012

ya ALLAH !

Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J


ALLAH tidak beri apa yang kita mahu/ingin/hendak tapi ALLAH beri kita apa yang kita perlu/asas/penting !!!
Selalu kan kita dengar? Tapi kenapa kita susah/sukar/berat/kurang nak bersyukur...
Hurmmm... Muhasabah diri k u_Ly... Gerrr ! Degil punya orang nie :p

Ohh.. lagu tok mala bermain-main.. Haha :p

aku yang berdosa - shahir
Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu

Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku

Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud

Untuk ke syurga-Mu



Pergi ~


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Macam mana hari-hari? InsyaALLAH, moga sentiasa dalam kasih sayang ALLAH hendaknya…
Kmk kat sitok Alhamdulillah… Hari-hari cuba motivate dirik supaya kuat salu… Kenek rasa cam 2-2 sayap kanan dan kiri dah patah... Orang padah yang patah tumbuh yang hilang berganti… Is it? Entah laaa… Mungkin… Cuma belum tentu laa yang patah, yang hilang yaa sama macam penggantinya kan? Yess ! Kita xboleh laa nak banding2 kan orang, sedangkan kita pun bukannya sesempurna ney kan?
Ya ALLAH… Insaf… Motivate !
Ohh, ALLAH sayang kan hamba-hambanya supaya hambanya sentiasa ingat dan dekat an NYA, salah satu cara dengan Ujian ! Yess… Takut kan? Hurmmm, ALLAH hilangkan orang yang kita sayang, yang kita rapat, yang kita adha untuk bergantung harap, orang yang kita cayak satu-satu nya, ALLAH ambik sebab ALLAH maok kita sedar yang kita xbole cayak sentiasa, bergantung sentiasa pada manusia, tapi JUST ONLY and THE BEST ONE... ALLAH !!!
U_Ly… Hamba ALLAH yang sentiasa maok Nampak kuat pada zahirnya, yang sentiasa maok nampak berani depan orang yang cayak an nya, orang yang sentiasa maok nampak manis depan orang yang xsuka an nya dan hakikatnya orang yang yang sentiasa lemah, congek, penakut bila xdha orang di sisi nya gik :’(
Yess ! Yaa laa bila nya dalam situasi macam tok… Patutlaa ALLAH sentiasa ambik orang-orang yang nya sayang, orang-orang yang nya rapat, orang-orang yang sentiasa nya bergantung harap, orang-orang yang sentiasa amek berat an nya, lepas sorang, sorang ALLAH amek… SubhanALLAH… Lemah jiwa, rapuh hati hamba ALLAH sorang tok kowhhhh…
Yang dah lamak pergi… Makin jauh… Yang baru pergi, beransur meninggal diri sunyi… Kadang-kadang bila mereka-mereka tok datang menyapa dirik, bertanyak khabar… aduhhhh… Sayuk aty aieee.. Indu yang teramat… Rasa macam anugerah terbesar bila dapat dengar suara2 daknya… Ya ALLAH… Indunya…

Duhai kalian nak kmk salu indu… Nak mungkin ingat kmk sebulan sekali kha, setahun sekali kha, mungkin bila-bila torang t’ingat… terima kasih banyak-banyak… Mungkin masa yaa kmk pun tengah ingat ktk kowhhh… Kmk sangat indu… Tapi wat masa tok kmk xpat jumpa torang… Masa, tempat mugkin salah satu asbab nya kan… Jadi cuma iringan doa, al-Fatihah jak pat di kirim wat masa tok…
Torang jaga dirik sentiasa k, xkisah siney juak keberadaan nya… Mohon doa semoga jodoh rezeki kmk pat jumpa takowg gik… InsyaALLAH… amiinn…
Setakat tok wat masa tok… Sobb sObbb :’( 

Maaf dari bumi Myy...
Wassalam ~

Sunday, October 14, 2012

hari-hari ku...


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Syukur Alhamdulillah atas nikmat limpah kurniaNYA J Sihat suma nya? Kmk Alhamdulillah, Ok..
Maok mula cita dari siney ehh? Huhu… Ok.. yang terbaru laa k…
Malam marek, 13hb Oktober 2012… Annual Dinner 2012 LHDN bertemakan Retro Night-Forever Young Vintage… Huhhh… Alhamdulillah… Berjalan lancar, paling suka bab makan ! nyummmmm… hehe… Tapi… Lebih nyaman makan kedey biasa dari makanan hotel ehhh… huhu… Opssss… Patutnya bersyukow, bkn merungut or complaining… Huhu…
Ok, acara marek bermula selepas maghrib… Tunggu VIP, kmk sebagai salah seorang usherer daripada 6 Org VIP LHDN… Mine was Pn Hajah Achon, my boss… hehe… syukow laaa… Lepas VIP datang masing2 dudok tempat masing2, ready maok isik perut opkoz… Bukanlaaa u_Ly… haha… Majlis dimulakan dgn doa, ucapan alu-aluan Pengarah Cawangan Myy n Pengarah Cawangan Sarawak… Lepas yaaa, persembahan dari AJK… Retro opkoz… Ohh, lupak, malam yaa suma owg ekot arus fesyen zaman dolok marek, retro kan… Kmk juz amek laa sikit tema dari owg padah macam2 kan… juz makey kameja (pinjam) n tudong polkadot… buat pengetahuan suma, kmk di anugerahkan sebagai Miss Retro malam marek aieeee… Huahua… Opkoz laa sik… kidding… huhu :p
Yang di anugerahkan Miss Retro Dayang Hilfee namanya, memang macam saloma laaaa… hehe ;p
Ohhh, malam marek juak, mekowg molah persembahan Tarian POWER RANGERs kmk yaa kowh… Alhamdulillah, dapat laaa tempat… ke-3 aieeee… huhu :p
Kmkowg dapat undi ke-2 molah persembahan yaaa… sebelom nait pentas, memang rasa apaaaa laaa… nebez lalu aieee… then polah2 senyum… tangan keruk xpandey menari, haha… kaki gigil… gerrr ! wat der.. Alhamdulillah pasyaa suma ok… huhu :p
Hurmmmm… secara keseluruhan… pengalaman baru, tengok gelagat owg… berubah… huhu… Ok… bab dinner habissss…
*******
Seterusnya…
Esok… 15hb Oktober, hari last kwn pertama haku kenal di LHDN tok berkhidmat d cya… Mulai lusak (selasa, 16 Okt) nya akan ke KWSP secara tetap… Rezeki… Tahniah kak… Semoga rezeki ktk sentiasa di murahkan… Kmk xpat byg bila ktk xdha klak, gney an kmk aieee…. Masa kmk kenal ktk, kita sama-sama nunggu giliran interview… Ktk dolok pasyaa kmk kn? Masa kita dah mula masok keja, kita sama datang, kita sama masok lif, pasyaa kita dudok bersebelahan… pasyaaa kita rapat… gi siney2 kta sama2 kan? Pasyaaa kita extend contract, kita ditempatkan kat aras n bahagian kerja yang sama… Owg padah jodoh ta duak sama, xpat dipisahkan, hehe… Tiap2 hari kita makan sama tengahari, mun kmk lapar, ktk mesti ada jak offer sumthg k kmk alas perut… Mun kmk xsmpat breakfast kat umah, ada jak ktk embak bread o sumthg k kita mkn sama kn? Uwaaaa ! I’ll miss u a lot kak… Really miss !!! Pastok xdha dah Bey-YuL kan? Juz Yul :’( Kmk tauk kita still pat jumpa tapi kedaan kmk yg ditinggalkan tok mesti lain kak…
Apa2 pun kmk harap tempat kerja baru ktk lebih bait k… xdha dibuli oleh makcik2 akak2 cam kita kenek… huhu… Habisslaaa kmk pastok kak… huhu…
Esok, kita ada polah farewell party k ktk kn? Kmk takut kmk banjirrrrrr :’( Uwaaaa ! Huhhh… OL da best kak J Kmk doakan semoga kejayaan sentiasa jadi milik ktk…. Semoga apa nak ktk maok dipermudahkan… tahun depan ktk plan nak kawen kn? Jemput kmk k… hehe… Take care, Miss Fauziah…
*******
Heyy YOU !!! Kmk jadi stalker sbb u ! Kmk jadi xtentu pun sbb u… Tapi… ThanQiu sbb u juak kmk jadi mudah bersemangat bila tengok u… Jujur, mungkin u owg 1 kmk tengok cam u… Opkoz laa kan, bcoz dat’s u ! huhu :p U…. Tolong jaga dirik k… Kmk xpat polah banyak k u, kmk xpat gapai u, kmk dapat tengok u dari jaoh jak.. kmk dapat doakn u jak… U jaoh dari kmk, mungkin dari dasarnya kadang2 kita dekat.. tapi.. yesss ! tapi u… I do really care bout u… J
*******
Further study…. Sangat maok ! ALLAH… Family comes 1st aite… Moga impian sentiasa tersemat dihati walau mungkin xkesampaian.. Buat sahabat yang sentiasa kmk rinduuuuu… OL da best Ok ! Kmk harap towg Berjaya bagi pihak kmk sekali k… Uwaaaa… Sgt2 indu takowg……. Take care…

Ok laaaa… setakat tok dolok buat kali tok k…
*mood:: sangat t’ign maok terbang jaoh* haha :p
Akhir kalam, maaf dari hati… Wassalam ~

Wednesday, October 10, 2012

bleeding?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Wahhh ! xdha niat sebenarnya nx hupdate, mata dah pedih… mintak di rehatkan, tapi entah… tgn laju capai lappy n on9 bukak blog, huahua…
Hidong bdarah ! yupp… panas kot… xpasan… bersin… amek tisu… ok jak mula… besalaaa u_Ly… asal bersin flu terus jalan… huhu… tgok2 tisu dah byk darah… wat? Pasyaaa nya xberhenti2…
Mmg dari azali… bab2 darah hidong mmg xtauk nak polah apha.. hembus jak laaa bagik darah habis… kn? Hehe.. Alhamdulillah, darah baruk stop… flu masih aktif polah sesi tarik menarik… huahua.. Cer….. haha :p
Serius… banyak gik maok ceta… tapi len kali k… satu jak nak tambah malam tok…

Rasa janggal… keselesaan yang kurang ditempat kerjaaaaaa… huhu..
Mungkin sbb bakal ditinggalkan teman baik sekerja kot… hamper satahun di LHDNM dari br1m smpeylaa extend contract, kmk saluuu an nya… tapi… starting 16th October nya akan ke KWSP.. permanent gred 31… rezeki… bubbai my fren… huhu….
Rasa xselesa sbb klak kmk sowg jak sambilan d unit pungutan… huhu… xdha yg sama palak… yg adha cuma makcik-makcik akak2… huhu :p
Xselesa… sbb… to be cont… insyaALLAH…

Induuuuuuu ! ktk, awk, kamu, dia, kowg….. jaga dri…
Wassalam….

Wednesday, October 3, 2012

new baby :)


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Uwaaaa ! Sebelum tdow maok coret-moret sikit ehh.. Huhu ;p
Alhamdulillah.. wife kazen kmk selamat melahirkan baby boy 30/09/12 jam 4:30 PAGI Ok, hehe… paling best…. Deliver dalam KERETA ! hehe… xsempat smpey hospital… 1st tym tengok fresh baby… Erk? ahhh, watever ! huhu :p Hurm, xjaoh dari rumah aieee, xsampey 5 minit jalan dari rumah, heran laa, apahal ngah (Pak ngah kmk) patah balit? Duhal…. Dah beranak nyaaa… so balit umah sbb… entah.. pasyaaa bok g hospital takut ada jangkitan kuman kn… Doktor salah due… menurut doctor konon nya, due bulan 11… jeng3 ! hamek ekau ! September Ok… huhu :p Alhamdulillah, baru haritok, mommy n baby balit rumah… nama? Entah… daknya lom pasti g nx bagik nama apha… huhu… bestnya… hehe :p
Ok… ngantok, maok tdow.. esok g ofisss. Adha keja yg sedang menunggu… huhu.. J
Indu.. take cre…

This lyric of song keep singing by itself in my head, hahaha :p

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

Ok then, wassalam J

rasa ?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t.

Wahhh ! xsabar sebenarnya maok hupdate sebab… berat… well… bulak (tipu) kita rasa ringan, senang 24-7 every day hooo… hehe…
InsyaALLAH, 2 minggu gik mekowg dinner… habislaaa… Power rangers menari zapin, huahua :p
So far 90% persembahan Unit Pungutan (Unit mekOwg) suma dah prepare k dinner yaa Cuma pelu d perhalusi gik kata daknya laa… huhu… kmk xkesah pun, sebarang jak aieee… asal tangan goyang sikit2 ok laaa hooo, huhu ;p
Ok, settle bab persembahan mekowg… Meja… Meja??? Aoklaaa… baruk jak dipersoalkan tadik juak… Patutnya kmk an sowg kawan tok sama laa, semeja kan tapi an dak ajk, ok fine, xkesah… tapi tadik adha sowg hamba ALLAH tok padah… manis, (nama kawan) aku plan dok semeja an kau aieee, tapi yalaaa adha gik ko embak u_Ly semeja an kau, xjadi laa aku semeja an kau sbb xcukup, aku embak teman juak bah… (masam padah an manis) ALLAH… kmk duhal penghalangnya tek? Dah tepi kmk nya klaka aieee… Cakap siang pandang2 laa kawan Oiiiiii :p So, bila dah abis latihan tarian tek, kmk pun padah laa an kawan kmk (si manis) yaaa… Mun kmk laa penghalang nya maok semeja an ktk kan, xpha jak, kmk dok tempat lain… huhu… Settle J apha2 pun, thanQiu manissssss J
Klaka sal manis…. Nya xlamak gik keja an mekowg sebab 16hb Oct nya dah report duty d EPF (KWSP) keja baruuuu… Uwaaaa… maksudnya kmk sowg laa tinggal di unit yaa sbg SAMBILAN… kenak buli… Uwaaaa… xdha geng… sedeyh… Semangat maok sambong blaja kin kuat sbb xmaok keja d sia gik dah… huhu… Pelu beli no pin cpt… 31 Oct Last isik k mohon Degree J DOakn k J Huhhhh… nevessssss ;p
Ok… insyaALLAH, sabtu tok angkat semua barang dari rumah nenek g umah mak… 100% tinggal d umah baru kot… kenektok g berhijrah… kejap umah mak, kejap umah nenek… huhu… Tempat jatuh gik di kenang kan, pha gik tempat membesar… huhu J
Ok, xdha topic dah… Cuma rasa sangat rnduuuuuuu J
Take cre, wassalam….

Tuesday, September 25, 2012

Bahasa ?


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam indahnya malam J

Well, xdha keja… Mood rajin masih menebal dalam jiwa… Perghhh ! Ayat :p Ok, back to topic, bahasa? Yupp ! Perasan o x… Dah cam rojak bahasa kmk pakey aieee… See? Bukan pasal punggunaan bahasa melayu an inggeris tapi bahasa Malaya an Sarawak… Huhu… Baru perasan juak sebenarnya… and nya nampak & sounds weird aieeee… Huhu… Jadi… Keputusan di tetapkan xmaok giyaaa.. hehe… Mungkin sebab pertukaran cara, tempat, kawan, bahasa pertuturan masa kenek (sekarang) & dolok (time mula2 berbloging-zaman masih belajar) lain penyebab nya hooo… Huhu…
Bukan xboleh o xpandey gik nak makey (guna) bahasa Malaya secara fully tapi rasa cam lain bunyik nya.. Huhu… Uwaaa… Rasa rindu zaman diploma makin kuat ehhh ! T’ingat tym gik study.. Automatik ! Kalo jumpa sesapa nx owg Malaya kompom2 bahasa pandey bertukar, xklaka Sarawak… Hehe… Well… Sak rasa dirik terer hooo… huhu :p Tapi serius, nang automatik.. Hehe J
Bole bayang gik suma moments yaa aie… rasa cam nx sebut suma nama2 nx keep bermain2 dalam palak (kepala) tok aieeee... T’sangat rindu… Nx berlari jumpa, salam, hug… Miss all the moments damn much ! Really miss u all… L
Sahabat… Semoga towg suma sentiasa dalam kedaan sihat ok… Harap masih adha rezeki k kmk dapat jumpa towg gik… Mun x pat kat dunia, kat Syurga ALLAH mungkin k… amiinn…
Uwaaa… Maaf zahir & batin J (bukan ucapan hari raya k ;p )

p/s: titipan rasa melalui lagu... (Harapan - Hyper act)

Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Dipinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku...

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu 

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya

Take care ! Wassalam…

Comeback… Y?



 
Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam kaseyh sayunx J

Comeback? Mesti tertanya-tanya sebab haku datang balik kan? (adha kha owg kisah? Haha ;p kot2 klak syok sendiri-ss haha) Apha2 pun rasa nx perjelaskan…
Sebabnya… Bermula bila sowg hamba ALLAH yg agak lama o bole kata lama dah haku nx get along dgn nya… SubhanALLAH, bila dapat dengar suara… Belum dengar suara, baru dengar ringtone… rasa cam lamak  gilak dah ringtone bunyi camyaa xdengar, tup tup adha… ney x, rasa macam… entah… bila tengok kat skrin fown, ALLAHuALLAH… Nya duhal… Awak… Ktk aieeee… Memang rasa xsabar maok jawab den dengan rasa excited nya ! ALLAH… bOh padah laa, hehe.. Memang klaka cam mek 2 dalam dunia mek 2 jak aieeee… rasa sgt syukow gilak.. Lamak dah xrasa kan situasi camyaa… Share macam2..tetak leput2… hehe… Thanqiu ALLAH J Besar nikmat ukhwah & silaturrahim yg ALLAH bik aieeee… bila lamak dah xcontact kan… macam2 jak maok d loyaaa, citaaa… tapi yalaaa… masa itu emas… masa nx sikit ALLAH bik yaa rasa sangat puas n seronok ! Macam kita igt balit kenangan, sejarah time dolok marek… hehe… tambah gik cita terkini… ALLAH… banyak duhal nx kita xtauk sama dirik… xhupdate gik cita terbaru duhal… tapi syukowlaaaa… dah konsgsi serba-sikit kan? Uwaaaaa !
Yaalaa punca utama kot kenak tetiba pandey hupdate entry kat ctok riyaaaa… Maka kan dah lamak xdha, memang niat nx off trus ok tym yaaa… tapi… yess ! im here now kan… keep on writing ! (Huahua, writing laa sangat :p) haha ! Punca utama kenak adha pembakar semangat kali hooo… hehe…
Thanqiu !!! J

Guys… Miss u oll damn much ! Uwaaaa…
Take cre ok.. Maaf atas salah silap kmk aaaaa… Uwaaaaa L
Wassalam…

Saya HAMIL ?



Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam senyum saluuu J

Waaa ! Jangan terkezut dengan pembawaan topic ehh… hehe… Kunun nx bagi gempak aieee… hehe…
Haku pun terkezut gak masa kali pertama… Kawan haku yg penah haku cerita sebelum-sebelum nie, alaa yg dah kahwen tue… Alhamdulillah, bakal menimang Cahaya Mata, awwwww ! ~ Kiut aieeee… insyaALLAH dah nx masok 3 bulan katanya… Syukow… J
Moga ALLAH permudahkan segala urusan n harap kesihatan yg sentiasa baik untuk MOMMY n baby… hehe…
Masok kali tok, dah 2 owg sahabat padah berita yg mgembirakan pasal BABY !!! Untuk Afiq yg memang xlamk g kan bakal baby akan neman Ummi nya yaa, kmk doakan Afiq kuat n sihat 2 2 ibu n anaknya masa nx deliver klak, amiinn… Untuk eiymot yg baruk jak pembawaan baby, owg baru…. Maintain jadi mommy kiut yg boyot perut k… kiut… xsabar nx tengok perut besar yaaa… Huahua… Kidding ~
Ok2, sebelum ngarut gik panjang…  bubbaiii !

*mood* :: sangat indu zaman diploma… uwaaaa ! L
Wassalam…

Monday, September 24, 2012

Hari Graduasi vs Baju Baru ?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t.
Salam permulaan hari J

Waaaaahhh ! Semangat Nampak ! huahua… Hurm, bukan… Saja… Sementara semangat gik adha, berkobar-kobar kunun nya, bet kita gunakan sebaik-baik nya kan…
Hari bermula dengan Bismillah, set mind supaya b positive, semangat  n ikhlas kerja cari rezeki yg halal untuk family… Bila masuk, Alhamdulillah, can smile no doubt, sit and pc on ! then, hari tok adha staff bru masuk… Ofcoz dae br1m dolok… kenal… welcome back deyh !
Settle hal ofiss ehh… boring… haha… back to topic… Sapa mok graduate? Siap nx bebeli baju baru gik yaa… my bro lerrr… kan nya form 5 kenek, den besalah peredaran zaman dah berubah… before abis form 5 pun adha pre-graduasi aieee… best ! ney x, dapat makan free, majlis free kenak sponsor skolah, kot laa sbb xdha pun nya mintx2 duit k bayar klak, huhu…
Tapi tok nx nya mintx ! set baju pey kasut baru ok ! besalaaa… katanya cikgu soh daknya pakey baju cam owg yg dah berjaya laa kunun, bukan nembiak skolah gik… prepare k masok u katanya… a’aaaa… huhu :p
Mesti adha baju kemeja,tie,loar slak, kasut pun mesti laa nx smart maching an suma kan… ok fine ! so, insyaALLAH, xdha aral gaji bulan September tok klak laa shopping baju k anak bujang sowg tok… adoyaiii… hehe… dah rasa dirik nya encem jak, ney ndak bersungguh jak upanya matching ny nx meli baju wana apha, tie wana apha… hehe… mesti xcited hoo… kmk excited juak aieee… xpenah tengok kan… hehe… siap adha list gik kenek mun kemeja wana tok tie cun wana camtok, hehe… best x? Uwaaaa !
Moga ALLAH murahkan rezeki n pemilihan dipermudahkan… amiinn… settle !

Ok, sangat rindu moment share cerita an sahabat ! sangat… t’amat ! take cre… wassalam

Sunday, September 23, 2012

Randomly?

Bimillah..
Assalamualaikum w.b.t.
Salam hujung minggu :)

Woow ! Mood rajin datang Laaa… Rindu kali… dah berkurun kan xhupdate, xmenulis (menulis laa sgt ! haha :p) Ok… Topic of da day.... apha ehh…
Sebelum adha idea nx hupdate, blogwalking jap tadi… Bukan nx tiru ok, tengok2 j, mungkin idea datang kn… hehe… Hurm… Ok… Randomly laa ehh…
Abah… Rasa macam dah lama kan… Yupp ! Sangat lama… Lama apha? Lama xjumpa, xtengok muka, xsentuh, xsalam, xpeluk… Macam owg, anak2 yg lain dapat buat… Yg mampu cuma bercakap (through fown), yaa pun bukan hari-hari.. Yupp ! Bersyukow sekurang-kuarangnya… Kadang-kadang bermacam-macam rasa datang sx… Rindu, geram, marah, sedih… Entah laa… Salahkah apha haku rasa?
Pernah… Haku cuba padah abah balitlaa jumpa mekowg… plez… sekali pun jadi, sekejap pun xpha… xpelu sehari, sejam pun bole… yaa pun dah cukup sekejap kan bagi anak yg lamak dah xjumpa abah selamak 3 tahun dahhh… ALLAH…
Tapi… Haku Cuma merancang, sungguh ! Perancangan ALLAH yaa Lebih sempurna… Abah plan maok jumpa mekowg masa raya aidilfitri riyaaa tapi… Yesss tapi ! Tapi Abah pelu balit ke SINUN atas urusan keluarga… Pasrah… astaghfirullah… Haku Redha, insyaALLAH… adq2 pun sama… harapnya…
Uwaaaa… salah pembawaan topic kali… sadisss doe !
Masa di ofisss… adha laa penah daknya tyk, kenak u_Ly xpenah cita pasal bapak nya hoo? Ohh my ! What should I answer them? Gerrr ! Sukati kmk laa hoo… gago pahal ! Maok jak padah camyaa aieee, nasib masih punya akal nx waras tok supaya sabar u_Ly, chill… Huhu…
insyaALLAH, so far xdha nx tauk hal sebenarnya… Salah x haku? Soe guys… I can’t told da truth… I don’t think I can face with many q bout dat… huhu… adha segelintir mikey abah tok keja nya outstation… aok ajak laaa.. Malas dah… kadang2 haku tambah jak perasa cerita nya… well, abah memang keja jaoh kan… bukan tinggal an mekowg… dat da truth… So soe… dat not wat I want also guys L
Uwaaa… need to go now… Uwaaa..
Ya ALLAH… ampuni haku… Guys… kmk mintx maaf… Hope takowg xkan tauk n plez jgn byk tyk n never tyk sebenarny ! Sahabat… Miss u oll damn much ! Maaf…
Take care, wassalam…

Friday, September 21, 2012

Dinner vs Dance?


Bismillah..
Salam bertemu kembali J

Rasa macam dah lama xhupdate, tol x? bukan rasa, hakikat kot… huhu… actually, memang dah xaktif tapi entah tetiba rasa macam perlu cerita…
Sebelum pergi lebih jaoh, sahabat suma sihat? (erk? Adakah owg sudi bukak engko punya blog lagi u_Ly oiii) huhu… maaf, hilang tanpa kata, buang batu owg padah.. well, mesti laa kita buang batu kan, xkan nx simpan jak batu yaaa… haha… xlawak.. ignore !
Back to topic, DINNER !!!
Makan laa kan.. mesti laa suka n maok… tapi…
Apha pulak tapi ny u_Ly… tapi.. adha yg xbest… punya laa kita tek happy dapat g dinner, free gik yaa…
Adha kah disuroh nya kita MENARI… ALLAHUAKHBAR…. Serius beb ! gua cakap sama luu, gua xsanggup doe ! rela xpegi dinner mun dipaksa… tapi still, ko dipaksa aieee… ok, fine… ekot laa kita tek disurohnya menari ZAPIN !!! Ok, bayangkan si u_Ly yg keras, xpernah2 buang tabiat sepanjang hidup tok nx keras macam POWER RANGES disurohnya menari zapin… Hamek ko… tapi, ekot juak… Sampey laa marek nya, daknya PAKSA gik sx MESTI menari NOBODY (wondergirLs) pun tarian? What the H*** ??? astaghfirullahalazim…
Kenek haku tekad xmaok join… at least daknya paham bha, kita dah padah kita keras, ok fine, nya soh zapin, gik ok sbb atleast masih laa tarian melayu n ofcoz haku kat belakang (tinngi kan) at least, xdha laa owg tengok gilak, huhu… kenek, bole gik daknya pejal (paksa) kita menari tarian NOBODY??? PERGHHHHH ! rasa nx nangis kenak makcik-makcik akak senior (konon, wekk :p ) sitok aieeee…
Rasa cam nganok owg jak.. but serius ladies, berat rasa bila xkongsi… thanQiu bagi yg sudi dengar o penah dengar cerita2 yg xberapa nx sadisss tok… kn? Huhu…

Buat sahabat suma, take care ! Sangat2 rindu zaman kita semua berkumpul, dapat kongsi bermacam2 cerita… really miss it ! Hanya DOA pengikat kita kenek kn? Semoga kalian suma dalam Rahmat & Kaseyh sayunx ALLAH sentiasa, amiin J Maok mohon maaf andai adha salah silap, lama x dengar khabar, xreply tex mungkin… Maaf… Mungkin xbole diterima alas an kekangan masa kan, maaf… Khilaf diri… Tapi, kenagan n Doa xpenah lupa buat sahabat, insyaALLAH… Salam sayunx indu dari Myy… Wassalam…

Sunday, May 13, 2012

Di Terbangkan ?

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W. :)

Di hujung-hujung minggu nie pasti semuanya menghabiskan masa dengan penuh manfaat kan, yelaa esok dah mula balik rutin dunia yg penuh kesibukan nya yg tercipta, huhu. Jangan mengeluh taw, jejakilaa dunia ini sepertimana kita merasakan kita akan hidup 1000 tahun lagi dan janganlaa kita lupa untuk beribadah kepada ALLAH sepertimana kita merasakan kita akan mati pada esok harinya ;)
Tapi yaa, manusia 'agak' laa kurang sifat bersyukur nya yerrr. Tak perlu cakap pasal owg lain laa uly, diri sendiri senag kan. Yupp ! Haku merasakan xnak laa hari Isnin, sebab kena g kerja, xkerja, xdhe duit, xdhe duit, xleyh pulak nak beli makanan kn? Makanan ! Haha :p Hidup bukannya untuk makan, tapi makan tuk hidup Ok ! Ok-Ok stop nonsense uly ! Maaf-maaf, panjang pulak intro ny nih, huhu.

Untuk minggu nie cuma esok (Isnin) dan Jumaat j haku g kerja ok :D Haa, kan dah senyum sampy telinga, hehe. Sebabnya, esok malam, insyaALLAH haku dan Mak akan 'diterbangkan' khas oleh kapal besi ke Kuching ! Hoorayyyy ! Cuti lagi (gaji xjalan laa nampakny-haha) 
Ahernya haku jejak kaki ke KONVOKESYEN sendiri ! Alhamdulillah ! ThanQiu ALLAH ! Thanqiu mak-abah-nenekda (s)-ngah (s)-wa (s)- usu (s). Tak lupa sahabat (s) Terima Kasih semua atas susah payah kita bersama, dari segi sokongan-dorongan-kewangan, xlupa doa ! :) InsyaALLAH akan pegi pada masa ini:::

Myy-Kch (AK6541) ---> Depart:2105
                         Arrive: 2205

Kch-Myy (AK6546) ---> Depart: 1200
                          Arrive: 1300

Double-rius Serius haku cakap, haku nebesss ok ! Nak tau kenapa? Sebab... Ok, macam nie, sebelum pegi kita kan kena settle semua urusan cam print slip so whatever, bayar yuran... Yuran??? Yupp ! Haku ada masalah dengan hal nie. Sebab... Haku punya yuran ada 3 BIL !!! 
1- Yuran Konvo (RM115)
2- Yuran Pelajar Amanah??? (RM100)
3- Yuran Pelajar Amanah (LAGI???) (RM100)
How??? ALLAH, haku cuba banyak kali tau call UiTM (atas bantuan sahabat cari no. telefon tue-terima kaseyh) nak tanya pasal nie tapi hampehhhh :(( Takda respond langsung ! Seruis, sebab tue haku nebesss nih, kang xpasal-pasal percuma j pegi sana tapi xleyh Konvo camne? :( ya ALLAH, jauhkan laa perkara mcm tue jadi. Hushhhhhh-hushhhhh !

ya ALLAH, permudahkan laa urusan kami di sana nanti, kuat kan laa kami dalam menempuh dugaan nya seandainya itu yg terbaik buat kami. amiinn ~
Mohon doa dari kalian juga yaa. Terima Kaseyh sangat-sangat ! Maaf ~

Sekian dulu, wassalam ~

Saturday, May 12, 2012

Yg sempat d rakamkan ;)

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam sebiru hari ini ;)

Ohh, kali ini mungkin nak kongsi sikit gambar-gambar semasa keberadaan haku di bumi bertuah tue. Setelah sekian lama menyimpan hajat kan. Ahernya, alhamdulillah. Terima kaseyh banyak-banyak buat semua. Maaf jugak sangat-sangat ehh.
Layannn gambar-gambar j kali nie ehh =]






























Okeyh ! tue j yg mampu d upload buat masa nie ehh. Suma gambar-gambar tue ekot flow perjalanan percutian sepanjang d sana. Dari awal-awal datang sampy laa hari haku yg t'aher d sana. Terima kaseyh sahabat (s) sebab sama-sama ukir kenangan nie. Mungkin ada yg ter Missout, maaf. InsyaALLAH ada rezeki kita jumpa lagi dan rakam semuanya kalau mampu, insyaALLAH.
Jaga diri semuanya. 
Wassalam ~

Friday, May 11, 2012

Rezeki :)

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam indah malam dengan bintang ! ;p

Haa, nie bila mood sudah ada. Habesss laa. hihi.Hurm, haku nx bagitau yg haku d interview semalam ! Interview apha? Kat ofis ada sowg staff nx berhenti tau, ada jugak kteowg dengar akan ada laa daripada kteowg (staff BR1M) akn menggantikan tempat beliau nie. So, hari Rabu-9 Mei, haku dapat panggilan telefon dari admin yg esok haku ada interview kot. ya ALLAH, terus menggelatar laa haku, macam xkenal kan uly. Lepas tue semua dok tanya tapi haku cuma cerita pada yg berkenaan j laa kan. Lepas tue terus bagitau mak dan yg lain. Suma ucap syukur. Alhamdulillah. Tapi haku yg dok nbessss kot. Semalam interview pukul 9 pagi kat bilik Timbalan Pengarah. Pengarah xdhe pulak, bercuti. Syukurlaa kan, hehe.
Masa masuk adha 2 owg panel tengah tunggu. Haku ketuk pintu dan di suruh duduk. Serius nebesss tahap gaban ok ! Dimulakan dengan bacaan basmalah haku duduk dan senyum, hehe :) Ditanya satu-satu dan haku pun jawab sumanya satu-satu. Bila panel diam, haku pulak ngegeh-ngegeh bertanya itu-ini kot, haha. Nebesss punya pasal laa tue, hehe ;p
Alhamdulillah ! Serius, haku xsangka interview haku buat kali ke-2 nie lebih mudah. Alhamdulillah :) Dengan itu secara rasminya haku resign daripada Sambilan BR1M kepada Sambilan LHDN biasa bermula hari ini tadi. Dengan lantikan ini, kontrak haku dinpanjangkan insyaALLAH. Andai tiada aral, kontrak mungkin smpy bulan Disember ;) Mohon doa yg terbaik ehh, tme kaseyh !
Tadi, bila ada meja-kerusi-pc sendiri, tipu klow x excited tapi rasa tue pandy hilang pulak sikit-sikit sebab enviroment. Tapi xpa laa, dugaan tempat baru kn ! B strOng wahai hati-mental-diri :)

Sebelum terlupa, insyaALLAH minggu depan, 3 hari lagi. Isnin malam haku dan bonda (mak) terchenta akan fly ke Kuching. Ahernya, konvo jugak. Alhamdulillah. Banyak wa Besar nya nikmat ALLAH. SubhanALLAH ;) Mohon juga doanya semoga semua berjalan lancar buat kami semua masa itu ehh. amiin :)

Ok, sekian dulu kali ini. Maaf. 
Jaga diri , wassalam ~

Kisah Di Sana :)

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam Jumaat, raja segala hari :)

Ya ALLAH ! Syukur, akhirnya tercatat juga entry terbaru. Maaf dulu buat pertama kalinya, mungkin ada yg menunggu kehadirannya. Ok, terperasan sendiri. Hehe. Maaf buat kali ke-2 sebab blog terpaksa d private kan buat sementara waktu. :( Sekarang, alhamdulillah semua agak stabil.
Ok, nak langsaikan janji wa hutang .(MUNGKIN ENTRY INI AGAK PANJANG EHH)
2 minggu yg lepas haku baru balek dari Tanah Malaya kan, banyak sebenarnya cerita. Hari tue memang dah niat nak hupdate, share suma tapi banya pulak halangan nya. Maaf yerrr bagi yg menunggu. Ok, lagi sekali perasan, hehe ;p
Hurm, nak mula cerita dari mana ehh. Pengalaman, perasaan? Ya ALLAH, sungguh ! ALLAH j tahu rasa getar di jiwa. Sebab apa? Sebab, sahabat-sahabat dapat tahu haku yg ngegeh nie akan ke tanah malaya sebelum haku naek flight ok ! Haa, mau x haku x bergegar lutut. Padan laa an muka haku yg ngegeh nie kan. Huhu. Sepanjang dalam flight haku perbanyakan istighfar pada ALLAH. Disebalik istighfar tue ada rahsia ALLAH yg kita xtau kan, insyaALLAH ;) Selama 2 jam 10 min haku dok dalam AirAsia flight, haku selamat tiba di Lapangan Terbang Kuala Lumpur, LCCT. Alhamdulillah. Bila pijak j tanah, SubhanALLAH, macam x percaya sampy jugak haku ke bumi tue kan, kuasa ALLAH, tanpa haku rancang serancang-rancangnya, haku selamat jugak smpy kan. ;) Bila smpy tue, haku duduk tunggu ada kew sapa-sapa nak hamek haku nie ehh? Haha. Kan suma dok marah an haku datang tiba-tiba. Masa smpy tue jugak boleh pulak perut haku rasa sangat LAPAR, haha. Alhamdulillah, dalam 15-20 min menunggu, ada sahabat call cakap, 'yue kat ner, kejap lagi sampy nie, tunggu luar taw' ya ALLAH, terima kaseyh ! Ada owg amek laa, haha. Ngegeh x haku? Pastu, haku pun tunggu laa kat luar dalam 2-3 min, pastue ada laa sowg minah nie macam nak elak dari haku tau, pastue haku toleh, dengan x sengaja ny haku jerit ok ! Sebut nama dy ! ya ALLAH, xtaw laa, haku excited sgt kot bila jumpa sahabat kat bumi bertuah tue buat yg pertama kalinya. Lapas adegan kami salam-peluk-cium kejap, dgn sora haku yg 1 dunia pon boleh dgr tym kami berjalan menuju ke kereta. Lagi sx haku jerit sebelum aksi salam-peluk-cium buat kali ke-2. Haha. Bila dalam kereta, haku dok cakap kat dyowg haku kan kali pertama datang, lupa pulak nx calit tanah kat dahi tadi. Haha, petua owg tua-tua bila kita sampy kat tmpat baru, calit tanah kat situ kat dahi. Motif? Mungkin supaya berkat, selamat laa kita sepanjang kat situ. Huhu. Nasib baek haku xbuat taw, hehe ;p
Ok, jadi seterusnya, sahabat haku yg baik lagi lembut (hehe) bawak haku pegi solat dulu den pegi MAKAN ! Best part nih, hehe. Lepas settle semua, kami pulang ke teratak yg tersergam indah sahabat. Terima kaseyh taw sbb sud tumpangkan perantau yg dtg mengejut nih, sangat menghargai. Malam, jalan lagi ke Putrajaya, ya ALLAH, serius haku JAKUN ok sepanjang perjalanan. Macam owg baru keluar kandang j tanya banyak apa menda itu-ini. Maaf sahabat-sahabat ku. Begitu jugak hari-hari seterusnya, jalan-jalan-jalan. 
Ohh, lupa, hari keberapa lupa, sahabat bawak pegi KL, memang pegi bandar dy lahhh camtue, sebelum tue g amek sahabat lagi !!! ya ALLAH lagi sx haku hamper terjerit tapi kaber-kaber takut nanti, owg cakap gila pulak yew dak? hehe. Sangat seronok dapat spend tym sama-sama, makan sama-sama, tetak (gelak) sama-sama. Cerita suka-duka sama-sama. ya ALLAH, masa tersa sangat pantas j masa tue. Makam aiskrim paling best sampy 2 round kot, suma sebab haku yg ngegeh nie, haha. Tme kaseyh kowg sbb ekot j si ngegeh nie kan, haha. Best nya waktu tue kan? Hari selepasnya, haku dengan sahabat-sahabat lagi, lagi sx hamper terjerit bila jumpa pada mulanya, hehe. Ok, masa nie kami ada trip ok. Kiranya dari Selangor-Johor-Melaka-N9 gituuuu ! ya ALLAH sgt best semuanya. Sepanjang trip tue kami jalan-makan-jalan-makan kn? ya ALLAH ! Nikmat dunia yg sementara yg Engkau pinjamkan untuk senangkan hati kami ;)
Bila balek Selangor, tue merupakan hari haku kena balik Myy esoknya. Sangat x terasa kn? InsyaALLAH tersemat indah semuanya kenangan tue. Maaf sangat buat sahabat-sahabat yg dirindui sangat tapi kita xdapat jumpa :(( Memang salah si ngegeh nie sbb xbagitau. Maaf ~
Bila sampy airport, sahabat hantar lagi, lagi sx hati, lutut rasa xsenang dudok. Rasa gementar yg teramat ! Bila masa semakin mencemburui, sahabat kena gerak dengan kadar segera, kami cuma mampu salam-peluk-cium buat kali teraher kalinya. ya ALLAH, sungguh haku cuba tahan dari jatuhnya butir mutiara mata, tapi kalau dah uly nama nya, xdapat laa nx tahan-tahan. Basah jugak laa tudung sahabat-sahabat ketika berpelukan. Maaf ~ 
Bila masuk flight pulak, tempat agak kurang strategik tapi syukurlaa ada tempat dudukkn, complain pulak, huhu. ;p Bila dah duduk, rasa sayu wa sebak xhilang-hilang lagi :(( Semakin rancak pulak rasanya. Serius ! Owg sebelah dah bagi haku minyak panas yg konon nya haku nie sejuk mungkin, haha. Haku gelengkan kepala j waktu tue. Masa tue, haku d apit oleh perempuan di sebelah kanan dan lelaki sebelah kiri. Yg xboleh blaa nya, makin haku tahan rasa tue, makin kuat pulak bunyi sedu-sedan haku kot ! ya ALLAH, sepanjang dalam flight haku dok meleleh doooo ! Smpy laa haku terlelap tanpa haku sedar. Haku sedar balik bila dah nx smpy myy dah. Masa tue bkk mata den mata rasa sedikit pedih. Haku xpasti apa sebab haku sebak sakan macam tue, tapi haku sangat sedihhh sbb haku rasa sangat bersalah. Rasa sangat rindu. ya ALLAH ! 
Bila dah smpy myy, nenek dah tunggu dah kat airport dan terus laa balek umah :) Alhamdulillah. 
Setakat nie, tue j dulu k, maaf, gambar-gambar xtau nx pilih lagi. InsyaALLAH, ada rezeki haku tunjukan ehh. Buat semua sahabat-sahabat, haku minta maaf sangat-sangat ! Terima Kaseyh sebab kalian sahabat terbaik ! insyaALLAH ! :) 

Jaga diri, wassalam ~