Saturday, March 24, 2012

24.03.2012

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam hujung minggu rehat2 sumany ! =]

Pa cer girlfrens? Semoga sihat-sihat j sume ehh. Haku alhamdulillah, masih seperti selalu. ;)
P/S: ENTRI INI AGAK PANJANG, THANQIU ;]
Tau tak haku hari-hari dok nak hupdate blog nie taw tapi bila dah sign in, idea terus hilang kot, paham x aphe haku rase? hihihi. Payah-payah. Macam nak ubah ekonomi negara j rasa ny ok, hahaha. Metafora yg melampau yerrr ;p
Ohh, hari ini 24 MAC 2012 Masihi. Okeh, kenapa dgn tarikh nie ehh, hari ini ulang tahon WIRA hidup haku. Genap 42 tahun sudah. Ya ALLAH, syukur sangat ALLAH masih bagi peluang tuk haku bersama-sama dgn WIRA, PAHLAWAN, HERO kami nie. Selama haku hidup hampir 22 tahun nie, beliau lah yg sentiasa di sisi, sentiasa mendoakan, sentiasa memberi sokongan, sentiasa mendengar, sentiasa bersusah payah, sentiasa tersenyum walau payah bila tengok haku lambat nak maju, huhu. Beliau lah. Kadang-kadang haku lalai sekejap tentang beliau, sebab dari haku kecik beliau bagi haku terlebih manja dengan nenek, dgn usu, dgn ngah. Hurm, tapi hakikatnya beliau sentiasa di sisi walau jarak memisahkan selalu. Setahu haku, haku secara tetap tinggal bersama dengan beliau semasa haku b'umur 7-12 tahun, waktu haku sekolah rendah. Waktu tue j. Bila haku dah naik sekolah menengah haku berhijrah lagi ke kampung tinggal dengan nenek. Lepas tue sambung study Diploma pulak di Kuching. Dah habis nie baru tinggal dengan beliau tapi....... masih jugak berjauhan. Beliau berkerja jauh cuma balik sekali seminggu tue pon sehari j. Adha tue kadang-kadang xdapat balik bercuti sebab jadual telah di tetapkan dan xbole balik. Masa haku denagn beliau memang sangat sikit. Bila kenang balik memang rasa sebak sbb. hurmmm. Rindu sangat ! Hari ini. 
SELAMAT HARI JADI MAK !

RINDU. ;(
kami bersama RATU.WIRA.HERO kami. 

ya ALLAH. Hari nie patutnya adha buat makan-makan sikit sempena hari jadi mak tapi... mak xdapat balik umah. Majikan mak cakap jadual xbole ubah. ya ALLAH. Sebak sangat bila dengar suara mak tadi cakap xdapat balik. Mak cakap 'SORRY' sebab xbole balik jumpa anak-anak, buat makan-makan. ya ALLAH ! ;(
Hurmmm. Haku rasa tersusuk sampy hati bila dengar tiap kata-kata mak tadi. Haku pujuk hati cakap kat mak, xphe laa xdhe rezeki wat sekarang, insyaALLAH minggu depan atau bila-bila pon bole wat makan-makan kan. Fuhh !Tapi dalam hati memang banjir habisss doe ! Susah sangat nak kawal suara kot supaya mak tak nangis dah. Okeh, mak haku memang sangat terkenal dengan sensitiviti nya yerrr. Tue yang anak-anak mak sume congek gak, hihihi ;p
Mak ! Mak ratu hati kami. Mak Hero kami. Mak segalanya bagi kami. Maafkan kami mak sebab tiada apa yg mak boleh banggakan buat masa sekarang. Akan kami usahakan yg terbaik demi mak, insyaALLAH. 
InsyaALLAH, untuk ulang tahun kelahiran mak kali nie, kali pertama haku gunakan hasil titik peluh haku yg tak seberapa nie tuk sediakan hadiah buat mak nanti. Sanagt-sangat tak sabar nak jumpa mak, tengok reaksi mak bila dapat hadiah nanti. Dulu bila nak bagi hadiah an mak mintak bajet dari mak jugak, hihiii. Sekarang dah bole sediakan guna hasil rezeki sendiri, alhamdulillah. Thanqiu ALLAH ! =]
Jadi hari nie xjadi buat makan-makan sempena hari jadi mak, ianya akan di anjak ke hadapan. insyaALLAH ;) 
Okeyh, mata dah sarat sangat sepanjang buat entry kali nie. Maaf kalau adha yg kena. Ohh ! Buat yg semua girlfren, selamat ulang tahun jugak ehh. Maaf sbb khilaf diri, adha antara yg terlewat wish, belated besday sudah. Maaf ~ Bukan tak ingat tapi masa ingat tue masa xsesuai nak hanta tex o make a call. Maaf. Selamat ulang tahun semuanya yg telah menyambut ulang tahun. Sahabat di sini sentiasa mendoakan yg terbaik buat semua, insyaALLAH ;) Rinduuu. insyaALLAH, adha rezeki kita jumpa keyh ! 
Sekian dulu wat kali ini. Wassalam.


No comments: