Sunday, April 22, 2012

TANAH MELAYU :)

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam di rantau orang, hehe ;p

Alhamdulillah. Lafaz pertama bila akhirnya sampy juga di bumi ALLAH yg cantik yg sangat laa nak pergi dari zaman Diploma dulu. ALHAMDULILLAH. Akhirmya, inilah One Fine Day tue :) 21 April 2012. Tercatat sudah dalam kamus hidup uly terbang over the sea yg mmg agak lama dalam kapal besi semalam. hehe. Selama 2jam 10min, tau sebab bila masuk kapal besi, pramugari-pilot bagitau tempoh masa berada di langit ALLAH semalam :)
Sebelum terbang rasa xsedap hati sebab MISSION agak GAGAL atau bole cakap gagal terus kot. huhu. Padan laa dengan muka jugak. Salah cara kot. Maaf duhai Sahabat wa grilfres ku yg terCHENTA sumanya. Bukan niat nak buat kalian rasa sedemikian rupa. InsyaALLAH, adha rezeki kita jumpa keyh !
Sikit j nak cita sekarang. Nanti dah balik MYY haku cerita panjang-panjang k. InsyaALLAH.
Ohh, sebelum terlupa. Sangat berTERIMA KASIH sangat buat SAHABAT (s) yg menjemput. Tumpang kan tempat tiggal, makan, jadi pemandu pelancong, perancang perjalanan suma. Sanat berterima kasih. Boh jerak k, hehe. Buat yg menerima kedatangan ini, terima kasih jugak !!! Semoga kita bersua nanti. InsyaALLAH.
Sangat banyak nak cita sebernanya, baru sehari. xsampy pon 24 jam lagi. Tapi banyak nak cita. Nanti2 laa, segan pulak kat umah orang, adab xdha kn. hehe.
Sekian dulu suma. Maafkan untuk salah silap ehh.
Salam rasa ingin bersua buat semua. :)
Wassalam

Thursday, April 12, 2012

BERSENAM !

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam sebab rindu ;)

Dah lewat sebenarnya tapi nak jugak tulis taip something nih, nanti esok takut xdha mood pulak nak cerita topic nie kan, hehe. Hurm, percaya tak sekarang haku dah mula BERSENAM taw sebab haku dah berisi o mungkin dah gemok ! Perut haku dah sedikit chubby. Paling ketara bila SELUAR haku xbole nak kancing o zip ok, haaa ! Nampak tak perbezaan tue. Bahagia sangat kot haku nih, hehe. Alhamdulillah laa kan :) 
Tapi sebab tue laa haku kena amalkan hidup yg lebih sihat sekarang, kang susah pulak haku nak berbeli segala baju, seluar baru banyak-banyak kan sebab pakain semua dah jadi kecik. Ehh, salah-salah bukan baju o seluar yg kecik tapi badan haku yg dah membesar, huhu.
Ok, apha senaman yg haku boleh buat tue? Huhu. Haku buat yg paling ringan, mudah, boleh buat haku epy which is SKIPPING !!! Seronok kan? Tadi dah beli skipping rope baru sebab semalam pinjam dari usu rumah sebelah, segan laa nak pinjam hari-hari kan, jadi baru j beli tadi.
Sebenarnya, baru j mula aktiviti baru nie semalam k. Huhu. So far, rasa ok, cuma kaki kat bahagian betis rasa sakit, mungkin sebab dah lama tak buat senaman suma kan, sekali buat, terlompat-lompat suma, 100x, hamek ko, mana x kaki 'ber muscle' dah sekarang, haha ! Perut pon dah ada 'six pack' nih. Haha. menipu laa sangat. Takpe2, nanti muat laa semua seluar haku tue kan, kena istiqamah laa tapi kalau nak maintain nih. 


Sekarang, selain bersenam an skipping rope tue, haku kurangkan pengambilan nasi tau, dulu mak aiiiii, penuh pinggan kot, sekarang setengah pinggan j, kurang kan sikit-sikit laa ehh. 
Hurm, kat Ofis ramai gak yg tegor, 'Yuli, ktk adha dOuble chin laa' Gerrrr ! apha2 j laa kan? wekk ;p


Hehe. Ok laa, sampy sini dulu. Mata dah kuyu, penat dah dy, kasi rehat mata dulu yew. Jaga diri semuanya, maaf. Salam rindu dari myy ;)
Wassalam ~






Sunday, April 8, 2012

HANYA ABAH !

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam ketemu lagi ;)

Baru j tadi haku biarkan gambar-gambar yg berbicara kan, sekarang nie meh dah mood jari-jari haku dah datang dah nak bermain-main dengan keyboard lappy nie haa. ;p
Seperti tajuk di atas, ececehhh ;p Hurm, ABAH ! 1 j dalam kepala haku, RINDU YG TERAMAT !!! Hanya ALLAH j tahu saratnya rindu haku kat beliau. Haku xtaw banyak pasal abah sebab dari haku kecik haku jarang sama an abah. Tapi yg pasti bila ada abah, haku dekat dengan abah. Haku boleh di katakan anak abah laa. Yew laa, selalu orang guna anak mak kan, haku anak abah dulu. Huhu. 
Abah nie HERO terbaik bagi haku, kalah si Aaron Aziz tue walaupun dy hero malaya pujaan haku, hahahha ! Ok, melalut. Huhu. 
Sekarang haku dan adik-adik haku cuma dapat borak-borak o tau kabar abah dae panggilan telefon j. Alhamdulillah, ALLAH masih bagi nikmat tue. Walaupun dah jaoh dari abah tapi abah xpenah lupa kami, kan bah? Abah cakap biar pun abah xdha an anak-anak abah, tapi abah selalu ada dalam hati kan? Ya ALLAH, nak j haku jerit bila abah cakap macam tue, aok bah, aok !!!
Haku ingat lagi masa haku kecik-kecik, masa haku tinggal an mak abah (masa haku Darjah 1-6) abah hantar haku ke tempat tunggu bas hari-hari. HARI-HARI ok. Haku tau semua mak abah orang lain pun buat menda yg sama, cuma abah SPECIAL LAGI sebab abah hantar haku jalan kaki padahal umah kami laa yg paling jaoh waktu tue. Orang lain pakai motor kot sekurang-kurangnya. Paling sebak bila haku ingat abah hantar tym hari hujan. Abah pasangkan PLASTIK kat kasut haku supaya kasut xbasah dan kotor, abah suruh haku pakai payung, abah pakai baju hujan j. Jalan jaoh, abah bawak beg haku yg penuh dengan buku, beg kerja abah lagi. Ya ALLAH ! Waktu tue abah kerja buruh biasa j. Abah kerja keras tuk kami waktu tue. 
Haku ingat lagi bila haku dah masuk sekolah menengah, haku dah tinggal an nenek kan,setiap kali cuti sekolah, abah selalu pesan balik tinggal an mak abah tolong jaga adik waktu mak abah kerja. Waktu tue dalam kepala haku memberontak xnak, tapi pergi jugak laa. Lepas tue bila kat umah mak abah haku jadi anak-kakak mithali sebab haku belajar banyak menda dari abah ! 
Dulu haku pandai tanak nasi abah lah yg ajar. Abah ajar cara goreng ayam. Mak pulak ajar masak sayur ! 
Abah sangat TEROR masak Ok ! Mak pernah cakap abah masak kalah mak, hihiii. Abah suka CIPTA resepi baru. Nyummmy, rindunya nak makan masakan abah ! Ya ALLAH kurang bersyukur kah haku?
Hurmmmm. Ok, mata dah sakit, kurang nampak dah huruf-huruf kat keyboard. Takut-takut banyak pulak yg typhoid. Setakat nie dulu k. 
Maaf semua nya. Hargai selagi MEREKA masih adha Ok. Pesanan buat diri terutamanya, juga buat semua.
Wassalam ~

KU BIAR GAMBAR BERBICAR :D

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam sarat dengan rindu :p

Maaf. Kali nie, biar gambar-gambar j yg bercerita boleeee. :) Maaf sangat-sangat kalau rasa pelik j semua gambar-gambar tue. Edit sikit untuk keselamatan. Maaf jugak kalau adha gamba yg ter miss, xdhe kew, nie j adhe wat masa nie. Tapi serius sangat rindu. Rindu kat semua. Maaf. Jaga diri yew semua. Layannnn ~

i want tO fLy ~


































Wednesday, April 4, 2012

DAH DATANG ! :D

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam rasa syukur :)

Alhamdulillah, dah 2 hari menunggu, akhirnya DAH DATANG !!! Terima kasih kat dia sebab dah buat yg cantik-cantik, sukanya yg teramat. Tapi dah bagi-bagi kat usu jugak. Huhu. Tak sempat nak amek gamba 'diaorang' tapi penah copet gambar 'diaorang' dari dia. :p

Taraaa ! Cantikkk kan 'diaorang'? Suka yg teramat ! Nak  lagi rasanya. Huhu. ;)
Ok laa, sampy sini dulu yeee. Sukanya tengok bintang-bintang ! Puas ! Thanqiu ALLAH ! :D 
Salam induuu buat semua. Girlfrens, haku indu sangat OK !!! Jaga dri sumanya.
Wassalam ~

Tuesday, April 3, 2012

MAJLIS ILMU !

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam sepi malam ;p

Baru kejap tadi blog-walking kat blog-blog girlfrens. Seronok j bila tau perkembangan. Rindu sangat ! Mungkin haku x mampu nak bagi tau kat semua yg haku indu sangat, tapi kat sini haku bole cakap kan? Rindu sangat kat semua taw ! Harap kalian baik-baik j kedaaan nya. Al-Fatihah. 
Kali pertama dengar dari sorang sahabat nie, dy cakap kalau indu kat seseorang, tak kisah laa, mak-abah, adik-beradik, sahabat-sahabat, teman akrab o apha yg sewaktu dengan nya, maka sedekah kan laa Al-Fatihah. Mungkin ramai yg dah tau perihal ini o adha laa jugak insan yg bagi tau kan, macam tue jugak laa haku. 'Dia' nie bagi tau kat haku supaya berbuat yg sedemikian. Terima kaseyh sangat2 ehh sahabat. Semoga mendapat kebaikan wat kita semua kelak, insyaALLAH !
Sungguh ! Haku rindu kat majlis ilmu SURAU GADING ! Terutama nya surau GADING 3 ! Banyak sangat kenangan yg pernah haku lalui sama-sama an sahabat-sahabat kat situ kan? Ya ALLAH, macam semalam j baru semua berlalu. Haku igt lagi masa haku Part Upper 6, surau GADING 3 agak sunyi sbb adik-adik suka kat Surau Gading 2, haku siap tanya lagi, knpa adik-adik xnak g surau GADING 3 walaupun sepatutnya hari tersebut untuk surau GADING 3 sekiranya USTAZ-USTAZAH yg sepatutnya bagi pengisian xdatang. Huhhh, rind x rindu x girls? Sebak kot ! Tapi tue laa, kenangan jugak semua...
MAJLIS ILMU kat surau memang terbaik. Haku banyak belajar dae majlis ilmu kat surau, serius ! Ya ALLAH, terima kaseyh sangat-sangat ! 

Okeyh, sebenarnya haku nak cita pasal kat OFIS nie. Bersyukur sangat sebab LHDN (Caw Miri) adha juagak buat Majlis Ilmu setiap Jumaat, sekurang-sekurangnya. Setiap hari tue tak laa, tapi Jumaat akan adha Ustaz Jemputan yg akan bagi Penyampaian. Seronok ! Mula-mula kerja dulu x pergi sebab budak-budak ofis SAMBILAN nie x dipandang sangat, huhu. Salah sama sekali, kami yg terlalu prejudis berkaitan hal tue, sebenarnya bole j, cuma pastikan lapor pada ketua unit kita nak gi Majlis Ilmu tue. Alhamdulillah, sekarang haku dah bole pergi dengan BEBAS nya ke Majlis Ilmu tue ! Jumaat j laa tapi. Selalu haku cuma boleh membaca j carik ilmu-ilmu nie, sekarang bila dah adha macam nie, apha-apha persoalan boleh kumpul, tanya Ustaz Jumaat tue, seronok kan? Mungkin sebab dah lama xdha pergi Majlis Ilmu kan ;(
Masa minggu Pertama pergi tue, teringat sangat kat sahabat-sahabat sebab sekarang sahabat dah xdha kat sebelah-menyebelah lagi dah. Huhu. indunya ~
Hurmmm, apha2 pon, semoga sahabat-sahabat baik-baik sumanya ehh xkira d mana jua berada, d Sarawak maupn d Tanah Malaya Ok ! Jga diri sumanya. Salam sangat-sangat rindu dae Owg sini yg x berapa nak jaoh sangat nie wat semua ! :D Wassalam ~



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me