Thursday, April 12, 2012

BERSENAM !

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam sebab rindu ;)

Dah lewat sebenarnya tapi nak jugak tulis taip something nih, nanti esok takut xdha mood pulak nak cerita topic nie kan, hehe. Hurm, percaya tak sekarang haku dah mula BERSENAM taw sebab haku dah berisi o mungkin dah gemok ! Perut haku dah sedikit chubby. Paling ketara bila SELUAR haku xbole nak kancing o zip ok, haaa ! Nampak tak perbezaan tue. Bahagia sangat kot haku nih, hehe. Alhamdulillah laa kan :) 
Tapi sebab tue laa haku kena amalkan hidup yg lebih sihat sekarang, kang susah pulak haku nak berbeli segala baju, seluar baru banyak-banyak kan sebab pakain semua dah jadi kecik. Ehh, salah-salah bukan baju o seluar yg kecik tapi badan haku yg dah membesar, huhu.
Ok, apha senaman yg haku boleh buat tue? Huhu. Haku buat yg paling ringan, mudah, boleh buat haku epy which is SKIPPING !!! Seronok kan? Tadi dah beli skipping rope baru sebab semalam pinjam dari usu rumah sebelah, segan laa nak pinjam hari-hari kan, jadi baru j beli tadi.
Sebenarnya, baru j mula aktiviti baru nie semalam k. Huhu. So far, rasa ok, cuma kaki kat bahagian betis rasa sakit, mungkin sebab dah lama tak buat senaman suma kan, sekali buat, terlompat-lompat suma, 100x, hamek ko, mana x kaki 'ber muscle' dah sekarang, haha ! Perut pon dah ada 'six pack' nih. Haha. menipu laa sangat. Takpe2, nanti muat laa semua seluar haku tue kan, kena istiqamah laa tapi kalau nak maintain nih. 


Sekarang, selain bersenam an skipping rope tue, haku kurangkan pengambilan nasi tau, dulu mak aiiiii, penuh pinggan kot, sekarang setengah pinggan j, kurang kan sikit-sikit laa ehh. 
Hurm, kat Ofis ramai gak yg tegor, 'Yuli, ktk adha dOuble chin laa' Gerrrr ! apha2 j laa kan? wekk ;p


Hehe. Ok laa, sampy sini dulu. Mata dah kuyu, penat dah dy, kasi rehat mata dulu yew. Jaga diri semuanya, maaf. Salam rindu dari myy ;)
Wassalam ~






No comments: