Sunday, May 13, 2012

Di Terbangkan ?

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W. :)

Di hujung-hujung minggu nie pasti semuanya menghabiskan masa dengan penuh manfaat kan, yelaa esok dah mula balik rutin dunia yg penuh kesibukan nya yg tercipta, huhu. Jangan mengeluh taw, jejakilaa dunia ini sepertimana kita merasakan kita akan hidup 1000 tahun lagi dan janganlaa kita lupa untuk beribadah kepada ALLAH sepertimana kita merasakan kita akan mati pada esok harinya ;)
Tapi yaa, manusia 'agak' laa kurang sifat bersyukur nya yerrr. Tak perlu cakap pasal owg lain laa uly, diri sendiri senag kan. Yupp ! Haku merasakan xnak laa hari Isnin, sebab kena g kerja, xkerja, xdhe duit, xdhe duit, xleyh pulak nak beli makanan kn? Makanan ! Haha :p Hidup bukannya untuk makan, tapi makan tuk hidup Ok ! Ok-Ok stop nonsense uly ! Maaf-maaf, panjang pulak intro ny nih, huhu.

Untuk minggu nie cuma esok (Isnin) dan Jumaat j haku g kerja ok :D Haa, kan dah senyum sampy telinga, hehe. Sebabnya, esok malam, insyaALLAH haku dan Mak akan 'diterbangkan' khas oleh kapal besi ke Kuching ! Hoorayyyy ! Cuti lagi (gaji xjalan laa nampakny-haha) 
Ahernya haku jejak kaki ke KONVOKESYEN sendiri ! Alhamdulillah ! ThanQiu ALLAH ! Thanqiu mak-abah-nenekda (s)-ngah (s)-wa (s)- usu (s). Tak lupa sahabat (s) Terima Kasih semua atas susah payah kita bersama, dari segi sokongan-dorongan-kewangan, xlupa doa ! :) InsyaALLAH akan pegi pada masa ini:::

Myy-Kch (AK6541) ---> Depart:2105
                         Arrive: 2205

Kch-Myy (AK6546) ---> Depart: 1200
                          Arrive: 1300

Double-rius Serius haku cakap, haku nebesss ok ! Nak tau kenapa? Sebab... Ok, macam nie, sebelum pegi kita kan kena settle semua urusan cam print slip so whatever, bayar yuran... Yuran??? Yupp ! Haku ada masalah dengan hal nie. Sebab... Haku punya yuran ada 3 BIL !!! 
1- Yuran Konvo (RM115)
2- Yuran Pelajar Amanah??? (RM100)
3- Yuran Pelajar Amanah (LAGI???) (RM100)
How??? ALLAH, haku cuba banyak kali tau call UiTM (atas bantuan sahabat cari no. telefon tue-terima kaseyh) nak tanya pasal nie tapi hampehhhh :(( Takda respond langsung ! Seruis, sebab tue haku nebesss nih, kang xpasal-pasal percuma j pegi sana tapi xleyh Konvo camne? :( ya ALLAH, jauhkan laa perkara mcm tue jadi. Hushhhhhh-hushhhhh !

ya ALLAH, permudahkan laa urusan kami di sana nanti, kuat kan laa kami dalam menempuh dugaan nya seandainya itu yg terbaik buat kami. amiinn ~
Mohon doa dari kalian juga yaa. Terima Kaseyh sangat-sangat ! Maaf ~

Sekian dulu, wassalam ~

No comments: