Friday, May 11, 2012

Kisah Di Sana :)

Bismillah.
Assalamualaikum w.b.t.
Salam Jumaat, raja segala hari :)

Ya ALLAH ! Syukur, akhirnya tercatat juga entry terbaru. Maaf dulu buat pertama kalinya, mungkin ada yg menunggu kehadirannya. Ok, terperasan sendiri. Hehe. Maaf buat kali ke-2 sebab blog terpaksa d private kan buat sementara waktu. :( Sekarang, alhamdulillah semua agak stabil.
Ok, nak langsaikan janji wa hutang .(MUNGKIN ENTRY INI AGAK PANJANG EHH)
2 minggu yg lepas haku baru balek dari Tanah Malaya kan, banyak sebenarnya cerita. Hari tue memang dah niat nak hupdate, share suma tapi banya pulak halangan nya. Maaf yerrr bagi yg menunggu. Ok, lagi sekali perasan, hehe ;p
Hurm, nak mula cerita dari mana ehh. Pengalaman, perasaan? Ya ALLAH, sungguh ! ALLAH j tahu rasa getar di jiwa. Sebab apa? Sebab, sahabat-sahabat dapat tahu haku yg ngegeh nie akan ke tanah malaya sebelum haku naek flight ok ! Haa, mau x haku x bergegar lutut. Padan laa an muka haku yg ngegeh nie kan. Huhu. Sepanjang dalam flight haku perbanyakan istighfar pada ALLAH. Disebalik istighfar tue ada rahsia ALLAH yg kita xtau kan, insyaALLAH ;) Selama 2 jam 10 min haku dok dalam AirAsia flight, haku selamat tiba di Lapangan Terbang Kuala Lumpur, LCCT. Alhamdulillah. Bila pijak j tanah, SubhanALLAH, macam x percaya sampy jugak haku ke bumi tue kan, kuasa ALLAH, tanpa haku rancang serancang-rancangnya, haku selamat jugak smpy kan. ;) Bila smpy tue, haku duduk tunggu ada kew sapa-sapa nak hamek haku nie ehh? Haha. Kan suma dok marah an haku datang tiba-tiba. Masa smpy tue jugak boleh pulak perut haku rasa sangat LAPAR, haha. Alhamdulillah, dalam 15-20 min menunggu, ada sahabat call cakap, 'yue kat ner, kejap lagi sampy nie, tunggu luar taw' ya ALLAH, terima kaseyh ! Ada owg amek laa, haha. Ngegeh x haku? Pastu, haku pun tunggu laa kat luar dalam 2-3 min, pastue ada laa sowg minah nie macam nak elak dari haku tau, pastue haku toleh, dengan x sengaja ny haku jerit ok ! Sebut nama dy ! ya ALLAH, xtaw laa, haku excited sgt kot bila jumpa sahabat kat bumi bertuah tue buat yg pertama kalinya. Lapas adegan kami salam-peluk-cium kejap, dgn sora haku yg 1 dunia pon boleh dgr tym kami berjalan menuju ke kereta. Lagi sx haku jerit sebelum aksi salam-peluk-cium buat kali ke-2. Haha. Bila dalam kereta, haku dok cakap kat dyowg haku kan kali pertama datang, lupa pulak nx calit tanah kat dahi tadi. Haha, petua owg tua-tua bila kita sampy kat tmpat baru, calit tanah kat situ kat dahi. Motif? Mungkin supaya berkat, selamat laa kita sepanjang kat situ. Huhu. Nasib baek haku xbuat taw, hehe ;p
Ok, jadi seterusnya, sahabat haku yg baik lagi lembut (hehe) bawak haku pegi solat dulu den pegi MAKAN ! Best part nih, hehe. Lepas settle semua, kami pulang ke teratak yg tersergam indah sahabat. Terima kaseyh taw sbb sud tumpangkan perantau yg dtg mengejut nih, sangat menghargai. Malam, jalan lagi ke Putrajaya, ya ALLAH, serius haku JAKUN ok sepanjang perjalanan. Macam owg baru keluar kandang j tanya banyak apa menda itu-ini. Maaf sahabat-sahabat ku. Begitu jugak hari-hari seterusnya, jalan-jalan-jalan. 
Ohh, lupa, hari keberapa lupa, sahabat bawak pegi KL, memang pegi bandar dy lahhh camtue, sebelum tue g amek sahabat lagi !!! ya ALLAH lagi sx haku hamper terjerit tapi kaber-kaber takut nanti, owg cakap gila pulak yew dak? hehe. Sangat seronok dapat spend tym sama-sama, makan sama-sama, tetak (gelak) sama-sama. Cerita suka-duka sama-sama. ya ALLAH, masa tersa sangat pantas j masa tue. Makam aiskrim paling best sampy 2 round kot, suma sebab haku yg ngegeh nie, haha. Tme kaseyh kowg sbb ekot j si ngegeh nie kan, haha. Best nya waktu tue kan? Hari selepasnya, haku dengan sahabat-sahabat lagi, lagi sx hamper terjerit bila jumpa pada mulanya, hehe. Ok, masa nie kami ada trip ok. Kiranya dari Selangor-Johor-Melaka-N9 gituuuu ! ya ALLAH sgt best semuanya. Sepanjang trip tue kami jalan-makan-jalan-makan kn? ya ALLAH ! Nikmat dunia yg sementara yg Engkau pinjamkan untuk senangkan hati kami ;)
Bila balek Selangor, tue merupakan hari haku kena balik Myy esoknya. Sangat x terasa kn? InsyaALLAH tersemat indah semuanya kenangan tue. Maaf sangat buat sahabat-sahabat yg dirindui sangat tapi kita xdapat jumpa :(( Memang salah si ngegeh nie sbb xbagitau. Maaf ~
Bila sampy airport, sahabat hantar lagi, lagi sx hati, lutut rasa xsenang dudok. Rasa gementar yg teramat ! Bila masa semakin mencemburui, sahabat kena gerak dengan kadar segera, kami cuma mampu salam-peluk-cium buat kali teraher kalinya. ya ALLAH, sungguh haku cuba tahan dari jatuhnya butir mutiara mata, tapi kalau dah uly nama nya, xdapat laa nx tahan-tahan. Basah jugak laa tudung sahabat-sahabat ketika berpelukan. Maaf ~ 
Bila masuk flight pulak, tempat agak kurang strategik tapi syukurlaa ada tempat dudukkn, complain pulak, huhu. ;p Bila dah duduk, rasa sayu wa sebak xhilang-hilang lagi :(( Semakin rancak pulak rasanya. Serius ! Owg sebelah dah bagi haku minyak panas yg konon nya haku nie sejuk mungkin, haha. Haku gelengkan kepala j waktu tue. Masa tue, haku d apit oleh perempuan di sebelah kanan dan lelaki sebelah kiri. Yg xboleh blaa nya, makin haku tahan rasa tue, makin kuat pulak bunyi sedu-sedan haku kot ! ya ALLAH, sepanjang dalam flight haku dok meleleh doooo ! Smpy laa haku terlelap tanpa haku sedar. Haku sedar balik bila dah nx smpy myy dah. Masa tue bkk mata den mata rasa sedikit pedih. Haku xpasti apa sebab haku sebak sakan macam tue, tapi haku sangat sedihhh sbb haku rasa sangat bersalah. Rasa sangat rindu. ya ALLAH ! 
Bila dah smpy myy, nenek dah tunggu dah kat airport dan terus laa balek umah :) Alhamdulillah. 
Setakat nie, tue j dulu k, maaf, gambar-gambar xtau nx pilih lagi. InsyaALLAH, ada rezeki haku tunjukan ehh. Buat semua sahabat-sahabat, haku minta maaf sangat-sangat ! Terima Kaseyh sebab kalian sahabat terbaik ! insyaALLAH ! :) 

Jaga diri, wassalam ~

2 comments:

saya.. said...

untungla..
hope u had a great time here..
bdasarkn cerita yg dkarang, ofcoz la best kn..? =)
take cre!

InsYiraH said...

insyaALLAH. u tOo, tke cre.
a'aaaaa ~ untOngLaaaa... :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me