Tuesday, September 25, 2012

Bahasa ?


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam indahnya malam J

Well, xdha keja… Mood rajin masih menebal dalam jiwa… Perghhh ! Ayat :p Ok, back to topic, bahasa? Yupp ! Perasan o x… Dah cam rojak bahasa kmk pakey aieee… See? Bukan pasal punggunaan bahasa melayu an inggeris tapi bahasa Malaya an Sarawak… Huhu… Baru perasan juak sebenarnya… and nya nampak & sounds weird aieeee… Huhu… Jadi… Keputusan di tetapkan xmaok giyaaa.. hehe… Mungkin sebab pertukaran cara, tempat, kawan, bahasa pertuturan masa kenek (sekarang) & dolok (time mula2 berbloging-zaman masih belajar) lain penyebab nya hooo… Huhu…
Bukan xboleh o xpandey gik nak makey (guna) bahasa Malaya secara fully tapi rasa cam lain bunyik nya.. Huhu… Uwaaa… Rasa rindu zaman diploma makin kuat ehhh ! T’ingat tym gik study.. Automatik ! Kalo jumpa sesapa nx owg Malaya kompom2 bahasa pandey bertukar, xklaka Sarawak… Hehe… Well… Sak rasa dirik terer hooo… huhu :p Tapi serius, nang automatik.. Hehe J
Bole bayang gik suma moments yaa aie… rasa cam nx sebut suma nama2 nx keep bermain2 dalam palak (kepala) tok aieeee... T’sangat rindu… Nx berlari jumpa, salam, hug… Miss all the moments damn much ! Really miss u all… L
Sahabat… Semoga towg suma sentiasa dalam kedaan sihat ok… Harap masih adha rezeki k kmk dapat jumpa towg gik… Mun x pat kat dunia, kat Syurga ALLAH mungkin k… amiinn…
Uwaaa… Maaf zahir & batin J (bukan ucapan hari raya k ;p )

p/s: titipan rasa melalui lagu... (Harapan - Hyper act)

Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Dipinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku...

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu 

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya

Take care ! Wassalam…

Comeback… Y?



 
Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam kaseyh sayunx J

Comeback? Mesti tertanya-tanya sebab haku datang balik kan? (adha kha owg kisah? Haha ;p kot2 klak syok sendiri-ss haha) Apha2 pun rasa nx perjelaskan…
Sebabnya… Bermula bila sowg hamba ALLAH yg agak lama o bole kata lama dah haku nx get along dgn nya… SubhanALLAH, bila dapat dengar suara… Belum dengar suara, baru dengar ringtone… rasa cam lamak  gilak dah ringtone bunyi camyaa xdengar, tup tup adha… ney x, rasa macam… entah… bila tengok kat skrin fown, ALLAHuALLAH… Nya duhal… Awak… Ktk aieeee… Memang rasa xsabar maok jawab den dengan rasa excited nya ! ALLAH… bOh padah laa, hehe.. Memang klaka cam mek 2 dalam dunia mek 2 jak aieeee… rasa sgt syukow gilak.. Lamak dah xrasa kan situasi camyaa… Share macam2..tetak leput2… hehe… Thanqiu ALLAH J Besar nikmat ukhwah & silaturrahim yg ALLAH bik aieeee… bila lamak dah xcontact kan… macam2 jak maok d loyaaa, citaaa… tapi yalaaa… masa itu emas… masa nx sikit ALLAH bik yaa rasa sangat puas n seronok ! Macam kita igt balit kenangan, sejarah time dolok marek… hehe… tambah gik cita terkini… ALLAH… banyak duhal nx kita xtauk sama dirik… xhupdate gik cita terbaru duhal… tapi syukowlaaaa… dah konsgsi serba-sikit kan? Uwaaaaa !
Yaalaa punca utama kot kenak tetiba pandey hupdate entry kat ctok riyaaaa… Maka kan dah lamak xdha, memang niat nx off trus ok tym yaaa… tapi… yess ! im here now kan… keep on writing ! (Huahua, writing laa sangat :p) haha ! Punca utama kenak adha pembakar semangat kali hooo… hehe…
Thanqiu !!! J

Guys… Miss u oll damn much ! Uwaaaa…
Take cre ok.. Maaf atas salah silap kmk aaaaa… Uwaaaaa L
Wassalam…

Saya HAMIL ?



Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam senyum saluuu J

Waaa ! Jangan terkezut dengan pembawaan topic ehh… hehe… Kunun nx bagi gempak aieee… hehe…
Haku pun terkezut gak masa kali pertama… Kawan haku yg penah haku cerita sebelum-sebelum nie, alaa yg dah kahwen tue… Alhamdulillah, bakal menimang Cahaya Mata, awwwww ! ~ Kiut aieeee… insyaALLAH dah nx masok 3 bulan katanya… Syukow… J
Moga ALLAH permudahkan segala urusan n harap kesihatan yg sentiasa baik untuk MOMMY n baby… hehe…
Masok kali tok, dah 2 owg sahabat padah berita yg mgembirakan pasal BABY !!! Untuk Afiq yg memang xlamk g kan bakal baby akan neman Ummi nya yaa, kmk doakan Afiq kuat n sihat 2 2 ibu n anaknya masa nx deliver klak, amiinn… Untuk eiymot yg baruk jak pembawaan baby, owg baru…. Maintain jadi mommy kiut yg boyot perut k… kiut… xsabar nx tengok perut besar yaaa… Huahua… Kidding ~
Ok2, sebelum ngarut gik panjang…  bubbaiii !

*mood* :: sangat indu zaman diploma… uwaaaa ! L
Wassalam…

Monday, September 24, 2012

Hari Graduasi vs Baju Baru ?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t.
Salam permulaan hari J

Waaaaahhh ! Semangat Nampak ! huahua… Hurm, bukan… Saja… Sementara semangat gik adha, berkobar-kobar kunun nya, bet kita gunakan sebaik-baik nya kan…
Hari bermula dengan Bismillah, set mind supaya b positive, semangat  n ikhlas kerja cari rezeki yg halal untuk family… Bila masuk, Alhamdulillah, can smile no doubt, sit and pc on ! then, hari tok adha staff bru masuk… Ofcoz dae br1m dolok… kenal… welcome back deyh !
Settle hal ofiss ehh… boring… haha… back to topic… Sapa mok graduate? Siap nx bebeli baju baru gik yaa… my bro lerrr… kan nya form 5 kenek, den besalah peredaran zaman dah berubah… before abis form 5 pun adha pre-graduasi aieee… best ! ney x, dapat makan free, majlis free kenak sponsor skolah, kot laa sbb xdha pun nya mintx2 duit k bayar klak, huhu…
Tapi tok nx nya mintx ! set baju pey kasut baru ok ! besalaaa… katanya cikgu soh daknya pakey baju cam owg yg dah berjaya laa kunun, bukan nembiak skolah gik… prepare k masok u katanya… a’aaaa… huhu :p
Mesti adha baju kemeja,tie,loar slak, kasut pun mesti laa nx smart maching an suma kan… ok fine ! so, insyaALLAH, xdha aral gaji bulan September tok klak laa shopping baju k anak bujang sowg tok… adoyaiii… hehe… dah rasa dirik nya encem jak, ney ndak bersungguh jak upanya matching ny nx meli baju wana apha, tie wana apha… hehe… mesti xcited hoo… kmk excited juak aieee… xpenah tengok kan… hehe… siap adha list gik kenek mun kemeja wana tok tie cun wana camtok, hehe… best x? Uwaaaa !
Moga ALLAH murahkan rezeki n pemilihan dipermudahkan… amiinn… settle !

Ok, sangat rindu moment share cerita an sahabat ! sangat… t’amat ! take cre… wassalam

Sunday, September 23, 2012

Randomly?

Bimillah..
Assalamualaikum w.b.t.
Salam hujung minggu :)

Woow ! Mood rajin datang Laaa… Rindu kali… dah berkurun kan xhupdate, xmenulis (menulis laa sgt ! haha :p) Ok… Topic of da day.... apha ehh…
Sebelum adha idea nx hupdate, blogwalking jap tadi… Bukan nx tiru ok, tengok2 j, mungkin idea datang kn… hehe… Hurm… Ok… Randomly laa ehh…
Abah… Rasa macam dah lama kan… Yupp ! Sangat lama… Lama apha? Lama xjumpa, xtengok muka, xsentuh, xsalam, xpeluk… Macam owg, anak2 yg lain dapat buat… Yg mampu cuma bercakap (through fown), yaa pun bukan hari-hari.. Yupp ! Bersyukow sekurang-kuarangnya… Kadang-kadang bermacam-macam rasa datang sx… Rindu, geram, marah, sedih… Entah laa… Salahkah apha haku rasa?
Pernah… Haku cuba padah abah balitlaa jumpa mekowg… plez… sekali pun jadi, sekejap pun xpha… xpelu sehari, sejam pun bole… yaa pun dah cukup sekejap kan bagi anak yg lamak dah xjumpa abah selamak 3 tahun dahhh… ALLAH…
Tapi… Haku Cuma merancang, sungguh ! Perancangan ALLAH yaa Lebih sempurna… Abah plan maok jumpa mekowg masa raya aidilfitri riyaaa tapi… Yesss tapi ! Tapi Abah pelu balit ke SINUN atas urusan keluarga… Pasrah… astaghfirullah… Haku Redha, insyaALLAH… adq2 pun sama… harapnya…
Uwaaaa… salah pembawaan topic kali… sadisss doe !
Masa di ofisss… adha laa penah daknya tyk, kenak u_Ly xpenah cita pasal bapak nya hoo? Ohh my ! What should I answer them? Gerrr ! Sukati kmk laa hoo… gago pahal ! Maok jak padah camyaa aieee, nasib masih punya akal nx waras tok supaya sabar u_Ly, chill… Huhu…
insyaALLAH, so far xdha nx tauk hal sebenarnya… Salah x haku? Soe guys… I can’t told da truth… I don’t think I can face with many q bout dat… huhu… adha segelintir mikey abah tok keja nya outstation… aok ajak laaa.. Malas dah… kadang2 haku tambah jak perasa cerita nya… well, abah memang keja jaoh kan… bukan tinggal an mekowg… dat da truth… So soe… dat not wat I want also guys L
Uwaaa… need to go now… Uwaaa..
Ya ALLAH… ampuni haku… Guys… kmk mintx maaf… Hope takowg xkan tauk n plez jgn byk tyk n never tyk sebenarny ! Sahabat… Miss u oll damn much ! Maaf…
Take care, wassalam…

Friday, September 21, 2012

Dinner vs Dance?


Bismillah..
Salam bertemu kembali J

Rasa macam dah lama xhupdate, tol x? bukan rasa, hakikat kot… huhu… actually, memang dah xaktif tapi entah tetiba rasa macam perlu cerita…
Sebelum pergi lebih jaoh, sahabat suma sihat? (erk? Adakah owg sudi bukak engko punya blog lagi u_Ly oiii) huhu… maaf, hilang tanpa kata, buang batu owg padah.. well, mesti laa kita buang batu kan, xkan nx simpan jak batu yaaa… haha… xlawak.. ignore !
Back to topic, DINNER !!!
Makan laa kan.. mesti laa suka n maok… tapi…
Apha pulak tapi ny u_Ly… tapi.. adha yg xbest… punya laa kita tek happy dapat g dinner, free gik yaa…
Adha kah disuroh nya kita MENARI… ALLAHUAKHBAR…. Serius beb ! gua cakap sama luu, gua xsanggup doe ! rela xpegi dinner mun dipaksa… tapi still, ko dipaksa aieee… ok, fine… ekot laa kita tek disurohnya menari ZAPIN !!! Ok, bayangkan si u_Ly yg keras, xpernah2 buang tabiat sepanjang hidup tok nx keras macam POWER RANGES disurohnya menari zapin… Hamek ko… tapi, ekot juak… Sampey laa marek nya, daknya PAKSA gik sx MESTI menari NOBODY (wondergirLs) pun tarian? What the H*** ??? astaghfirullahalazim…
Kenek haku tekad xmaok join… at least daknya paham bha, kita dah padah kita keras, ok fine, nya soh zapin, gik ok sbb atleast masih laa tarian melayu n ofcoz haku kat belakang (tinngi kan) at least, xdha laa owg tengok gilak, huhu… kenek, bole gik daknya pejal (paksa) kita menari tarian NOBODY??? PERGHHHHH ! rasa nx nangis kenak makcik-makcik akak senior (konon, wekk :p ) sitok aieeee…
Rasa cam nganok owg jak.. but serius ladies, berat rasa bila xkongsi… thanQiu bagi yg sudi dengar o penah dengar cerita2 yg xberapa nx sadisss tok… kn? Huhu…

Buat sahabat suma, take care ! Sangat2 rindu zaman kita semua berkumpul, dapat kongsi bermacam2 cerita… really miss it ! Hanya DOA pengikat kita kenek kn? Semoga kalian suma dalam Rahmat & Kaseyh sayunx ALLAH sentiasa, amiin J Maok mohon maaf andai adha salah silap, lama x dengar khabar, xreply tex mungkin… Maaf… Mungkin xbole diterima alas an kekangan masa kan, maaf… Khilaf diri… Tapi, kenagan n Doa xpenah lupa buat sahabat, insyaALLAH… Salam sayunx indu dari Myy… Wassalam…