Tuesday, September 25, 2012

Bahasa ?


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t.
Salam indahnya malam J

Well, xdha keja… Mood rajin masih menebal dalam jiwa… Perghhh ! Ayat :p Ok, back to topic, bahasa? Yupp ! Perasan o x… Dah cam rojak bahasa kmk pakey aieee… See? Bukan pasal punggunaan bahasa melayu an inggeris tapi bahasa Malaya an Sarawak… Huhu… Baru perasan juak sebenarnya… and nya nampak & sounds weird aieeee… Huhu… Jadi… Keputusan di tetapkan xmaok giyaaa.. hehe… Mungkin sebab pertukaran cara, tempat, kawan, bahasa pertuturan masa kenek (sekarang) & dolok (time mula2 berbloging-zaman masih belajar) lain penyebab nya hooo… Huhu…
Bukan xboleh o xpandey gik nak makey (guna) bahasa Malaya secara fully tapi rasa cam lain bunyik nya.. Huhu… Uwaaa… Rasa rindu zaman diploma makin kuat ehhh ! T’ingat tym gik study.. Automatik ! Kalo jumpa sesapa nx owg Malaya kompom2 bahasa pandey bertukar, xklaka Sarawak… Hehe… Well… Sak rasa dirik terer hooo… huhu :p Tapi serius, nang automatik.. Hehe J
Bole bayang gik suma moments yaa aie… rasa cam nx sebut suma nama2 nx keep bermain2 dalam palak (kepala) tok aieeee... T’sangat rindu… Nx berlari jumpa, salam, hug… Miss all the moments damn much ! Really miss u all… L
Sahabat… Semoga towg suma sentiasa dalam kedaan sihat ok… Harap masih adha rezeki k kmk dapat jumpa towg gik… Mun x pat kat dunia, kat Syurga ALLAH mungkin k… amiinn…
Uwaaa… Maaf zahir & batin J (bukan ucapan hari raya k ;p )

p/s: titipan rasa melalui lagu... (Harapan - Hyper act)

Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Dipinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku...

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu 

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya

Take care ! Wassalam…

2 comments:

Ana said...

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya..
XD jaga diri k.

InsYiraH said...

:)
insyaALLAH.. u tOoo.. tke cre

thanQiu :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me