Sunday, October 14, 2012

hari-hari ku...


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Syukur Alhamdulillah atas nikmat limpah kurniaNYA J Sihat suma nya? Kmk Alhamdulillah, Ok..
Maok mula cita dari siney ehh? Huhu… Ok.. yang terbaru laa k…
Malam marek, 13hb Oktober 2012… Annual Dinner 2012 LHDN bertemakan Retro Night-Forever Young Vintage… Huhhh… Alhamdulillah… Berjalan lancar, paling suka bab makan ! nyummmmm… hehe… Tapi… Lebih nyaman makan kedey biasa dari makanan hotel ehhh… huhu… Opssss… Patutnya bersyukow, bkn merungut or complaining… Huhu…
Ok, acara marek bermula selepas maghrib… Tunggu VIP, kmk sebagai salah seorang usherer daripada 6 Org VIP LHDN… Mine was Pn Hajah Achon, my boss… hehe… syukow laaa… Lepas VIP datang masing2 dudok tempat masing2, ready maok isik perut opkoz… Bukanlaaa u_Ly… haha… Majlis dimulakan dgn doa, ucapan alu-aluan Pengarah Cawangan Myy n Pengarah Cawangan Sarawak… Lepas yaaa, persembahan dari AJK… Retro opkoz… Ohh, lupak, malam yaa suma owg ekot arus fesyen zaman dolok marek, retro kan… Kmk juz amek laa sikit tema dari owg padah macam2 kan… juz makey kameja (pinjam) n tudong polkadot… buat pengetahuan suma, kmk di anugerahkan sebagai Miss Retro malam marek aieeee… Huahua… Opkoz laa sik… kidding… huhu :p
Yang di anugerahkan Miss Retro Dayang Hilfee namanya, memang macam saloma laaaa… hehe ;p
Ohhh, malam marek juak, mekowg molah persembahan Tarian POWER RANGERs kmk yaa kowh… Alhamdulillah, dapat laaa tempat… ke-3 aieeee… huhu :p
Kmkowg dapat undi ke-2 molah persembahan yaaa… sebelom nait pentas, memang rasa apaaaa laaa… nebez lalu aieee… then polah2 senyum… tangan keruk xpandey menari, haha… kaki gigil… gerrr ! wat der.. Alhamdulillah pasyaa suma ok… huhu :p
Hurmmmm… secara keseluruhan… pengalaman baru, tengok gelagat owg… berubah… huhu… Ok… bab dinner habissss…
*******
Seterusnya…
Esok… 15hb Oktober, hari last kwn pertama haku kenal di LHDN tok berkhidmat d cya… Mulai lusak (selasa, 16 Okt) nya akan ke KWSP secara tetap… Rezeki… Tahniah kak… Semoga rezeki ktk sentiasa di murahkan… Kmk xpat byg bila ktk xdha klak, gney an kmk aieee…. Masa kmk kenal ktk, kita sama-sama nunggu giliran interview… Ktk dolok pasyaa kmk kn? Masa kita dah mula masok keja, kita sama datang, kita sama masok lif, pasyaa kita dudok bersebelahan… pasyaaa kita rapat… gi siney2 kta sama2 kan? Pasyaaa kita extend contract, kita ditempatkan kat aras n bahagian kerja yang sama… Owg padah jodoh ta duak sama, xpat dipisahkan, hehe… Tiap2 hari kita makan sama tengahari, mun kmk lapar, ktk mesti ada jak offer sumthg k kmk alas perut… Mun kmk xsmpat breakfast kat umah, ada jak ktk embak bread o sumthg k kita mkn sama kn? Uwaaaa ! I’ll miss u a lot kak… Really miss !!! Pastok xdha dah Bey-YuL kan? Juz Yul :’( Kmk tauk kita still pat jumpa tapi kedaan kmk yg ditinggalkan tok mesti lain kak…
Apa2 pun kmk harap tempat kerja baru ktk lebih bait k… xdha dibuli oleh makcik2 akak2 cam kita kenek… huhu… Habisslaaa kmk pastok kak… huhu…
Esok, kita ada polah farewell party k ktk kn? Kmk takut kmk banjirrrrrr :’( Uwaaaa ! Huhhh… OL da best kak J Kmk doakan semoga kejayaan sentiasa jadi milik ktk…. Semoga apa nak ktk maok dipermudahkan… tahun depan ktk plan nak kawen kn? Jemput kmk k… hehe… Take care, Miss Fauziah…
*******
Heyy YOU !!! Kmk jadi stalker sbb u ! Kmk jadi xtentu pun sbb u… Tapi… ThanQiu sbb u juak kmk jadi mudah bersemangat bila tengok u… Jujur, mungkin u owg 1 kmk tengok cam u… Opkoz laa kan, bcoz dat’s u ! huhu :p U…. Tolong jaga dirik k… Kmk xpat polah banyak k u, kmk xpat gapai u, kmk dapat tengok u dari jaoh jak.. kmk dapat doakn u jak… U jaoh dari kmk, mungkin dari dasarnya kadang2 kita dekat.. tapi.. yesss ! tapi u… I do really care bout u… J
*******
Further study…. Sangat maok ! ALLAH… Family comes 1st aite… Moga impian sentiasa tersemat dihati walau mungkin xkesampaian.. Buat sahabat yang sentiasa kmk rinduuuuu… OL da best Ok ! Kmk harap towg Berjaya bagi pihak kmk sekali k… Uwaaaa… Sgt2 indu takowg……. Take care…

Ok laaaa… setakat tok dolok buat kali tok k…
*mood:: sangat t’ign maok terbang jaoh* haha :p
Akhir kalam, maaf dari hati… Wassalam ~

Wednesday, October 10, 2012

bleeding?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Wahhh ! xdha niat sebenarnya nx hupdate, mata dah pedih… mintak di rehatkan, tapi entah… tgn laju capai lappy n on9 bukak blog, huahua…
Hidong bdarah ! yupp… panas kot… xpasan… bersin… amek tisu… ok jak mula… besalaaa u_Ly… asal bersin flu terus jalan… huhu… tgok2 tisu dah byk darah… wat? Pasyaaa nya xberhenti2…
Mmg dari azali… bab2 darah hidong mmg xtauk nak polah apha.. hembus jak laaa bagik darah habis… kn? Hehe.. Alhamdulillah, darah baruk stop… flu masih aktif polah sesi tarik menarik… huahua.. Cer….. haha :p
Serius… banyak gik maok ceta… tapi len kali k… satu jak nak tambah malam tok…

Rasa janggal… keselesaan yang kurang ditempat kerjaaaaaa… huhu..
Mungkin sbb bakal ditinggalkan teman baik sekerja kot… hamper satahun di LHDNM dari br1m smpeylaa extend contract, kmk saluuu an nya… tapi… starting 16th October nya akan ke KWSP.. permanent gred 31… rezeki… bubbai my fren… huhu….
Rasa xselesa sbb klak kmk sowg jak sambilan d unit pungutan… huhu… xdha yg sama palak… yg adha cuma makcik-makcik akak2… huhu :p
Xselesa… sbb… to be cont… insyaALLAH…

Induuuuuuu ! ktk, awk, kamu, dia, kowg….. jaga dri…
Wassalam….

Wednesday, October 3, 2012

new baby :)


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Uwaaaa ! Sebelum tdow maok coret-moret sikit ehh.. Huhu ;p
Alhamdulillah.. wife kazen kmk selamat melahirkan baby boy 30/09/12 jam 4:30 PAGI Ok, hehe… paling best…. Deliver dalam KERETA ! hehe… xsempat smpey hospital… 1st tym tengok fresh baby… Erk? ahhh, watever ! huhu :p Hurm, xjaoh dari rumah aieee, xsampey 5 minit jalan dari rumah, heran laa, apahal ngah (Pak ngah kmk) patah balit? Duhal…. Dah beranak nyaaa… so balit umah sbb… entah.. pasyaaa bok g hospital takut ada jangkitan kuman kn… Doktor salah due… menurut doctor konon nya, due bulan 11… jeng3 ! hamek ekau ! September Ok… huhu :p Alhamdulillah, baru haritok, mommy n baby balit rumah… nama? Entah… daknya lom pasti g nx bagik nama apha… huhu… bestnya… hehe :p
Ok… ngantok, maok tdow.. esok g ofisss. Adha keja yg sedang menunggu… huhu.. J
Indu.. take cre…

This lyric of song keep singing by itself in my head, hahaha :p

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

Ok then, wassalam J

rasa ?


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t.

Wahhh ! xsabar sebenarnya maok hupdate sebab… berat… well… bulak (tipu) kita rasa ringan, senang 24-7 every day hooo… hehe…
InsyaALLAH, 2 minggu gik mekowg dinner… habislaaa… Power rangers menari zapin, huahua :p
So far 90% persembahan Unit Pungutan (Unit mekOwg) suma dah prepare k dinner yaa Cuma pelu d perhalusi gik kata daknya laa… huhu… kmk xkesah pun, sebarang jak aieee… asal tangan goyang sikit2 ok laaa hooo, huhu ;p
Ok, settle bab persembahan mekowg… Meja… Meja??? Aoklaaa… baruk jak dipersoalkan tadik juak… Patutnya kmk an sowg kawan tok sama laa, semeja kan tapi an dak ajk, ok fine, xkesah… tapi tadik adha sowg hamba ALLAH tok padah… manis, (nama kawan) aku plan dok semeja an kau aieee, tapi yalaaa adha gik ko embak u_Ly semeja an kau, xjadi laa aku semeja an kau sbb xcukup, aku embak teman juak bah… (masam padah an manis) ALLAH… kmk duhal penghalangnya tek? Dah tepi kmk nya klaka aieee… Cakap siang pandang2 laa kawan Oiiiiii :p So, bila dah abis latihan tarian tek, kmk pun padah laa an kawan kmk (si manis) yaaa… Mun kmk laa penghalang nya maok semeja an ktk kan, xpha jak, kmk dok tempat lain… huhu… Settle J apha2 pun, thanQiu manissssss J
Klaka sal manis…. Nya xlamak gik keja an mekowg sebab 16hb Oct nya dah report duty d EPF (KWSP) keja baruuuu… Uwaaaa… maksudnya kmk sowg laa tinggal di unit yaa sbg SAMBILAN… kenak buli… Uwaaaa… xdha geng… sedeyh… Semangat maok sambong blaja kin kuat sbb xmaok keja d sia gik dah… huhu… Pelu beli no pin cpt… 31 Oct Last isik k mohon Degree J DOakn k J Huhhhh… nevessssss ;p
Ok… insyaALLAH, sabtu tok angkat semua barang dari rumah nenek g umah mak… 100% tinggal d umah baru kot… kenektok g berhijrah… kejap umah mak, kejap umah nenek… huhu… Tempat jatuh gik di kenang kan, pha gik tempat membesar… huhu J
Ok, xdha topic dah… Cuma rasa sangat rnduuuuuuu J
Take cre, wassalam….