Sunday, October 14, 2012

hari-hari ku...


Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t J

Syukur Alhamdulillah atas nikmat limpah kurniaNYA J Sihat suma nya? Kmk Alhamdulillah, Ok..
Maok mula cita dari siney ehh? Huhu… Ok.. yang terbaru laa k…
Malam marek, 13hb Oktober 2012… Annual Dinner 2012 LHDN bertemakan Retro Night-Forever Young Vintage… Huhhh… Alhamdulillah… Berjalan lancar, paling suka bab makan ! nyummmmm… hehe… Tapi… Lebih nyaman makan kedey biasa dari makanan hotel ehhh… huhu… Opssss… Patutnya bersyukow, bkn merungut or complaining… Huhu…
Ok, acara marek bermula selepas maghrib… Tunggu VIP, kmk sebagai salah seorang usherer daripada 6 Org VIP LHDN… Mine was Pn Hajah Achon, my boss… hehe… syukow laaa… Lepas VIP datang masing2 dudok tempat masing2, ready maok isik perut opkoz… Bukanlaaa u_Ly… haha… Majlis dimulakan dgn doa, ucapan alu-aluan Pengarah Cawangan Myy n Pengarah Cawangan Sarawak… Lepas yaaa, persembahan dari AJK… Retro opkoz… Ohh, lupak, malam yaa suma owg ekot arus fesyen zaman dolok marek, retro kan… Kmk juz amek laa sikit tema dari owg padah macam2 kan… juz makey kameja (pinjam) n tudong polkadot… buat pengetahuan suma, kmk di anugerahkan sebagai Miss Retro malam marek aieeee… Huahua… Opkoz laa sik… kidding… huhu :p
Yang di anugerahkan Miss Retro Dayang Hilfee namanya, memang macam saloma laaaa… hehe ;p
Ohhh, malam marek juak, mekowg molah persembahan Tarian POWER RANGERs kmk yaa kowh… Alhamdulillah, dapat laaa tempat… ke-3 aieeee… huhu :p
Kmkowg dapat undi ke-2 molah persembahan yaaa… sebelom nait pentas, memang rasa apaaaa laaa… nebez lalu aieee… then polah2 senyum… tangan keruk xpandey menari, haha… kaki gigil… gerrr ! wat der.. Alhamdulillah pasyaa suma ok… huhu :p
Hurmmmm… secara keseluruhan… pengalaman baru, tengok gelagat owg… berubah… huhu… Ok… bab dinner habissss…
*******
Seterusnya…
Esok… 15hb Oktober, hari last kwn pertama haku kenal di LHDN tok berkhidmat d cya… Mulai lusak (selasa, 16 Okt) nya akan ke KWSP secara tetap… Rezeki… Tahniah kak… Semoga rezeki ktk sentiasa di murahkan… Kmk xpat byg bila ktk xdha klak, gney an kmk aieee…. Masa kmk kenal ktk, kita sama-sama nunggu giliran interview… Ktk dolok pasyaa kmk kn? Masa kita dah mula masok keja, kita sama datang, kita sama masok lif, pasyaa kita dudok bersebelahan… pasyaaa kita rapat… gi siney2 kta sama2 kan? Pasyaaa kita extend contract, kita ditempatkan kat aras n bahagian kerja yang sama… Owg padah jodoh ta duak sama, xpat dipisahkan, hehe… Tiap2 hari kita makan sama tengahari, mun kmk lapar, ktk mesti ada jak offer sumthg k kmk alas perut… Mun kmk xsmpat breakfast kat umah, ada jak ktk embak bread o sumthg k kita mkn sama kn? Uwaaaa ! I’ll miss u a lot kak… Really miss !!! Pastok xdha dah Bey-YuL kan? Juz Yul :’( Kmk tauk kita still pat jumpa tapi kedaan kmk yg ditinggalkan tok mesti lain kak…
Apa2 pun kmk harap tempat kerja baru ktk lebih bait k… xdha dibuli oleh makcik2 akak2 cam kita kenek… huhu… Habisslaaa kmk pastok kak… huhu…
Esok, kita ada polah farewell party k ktk kn? Kmk takut kmk banjirrrrrr :’( Uwaaaa ! Huhhh… OL da best kak J Kmk doakan semoga kejayaan sentiasa jadi milik ktk…. Semoga apa nak ktk maok dipermudahkan… tahun depan ktk plan nak kawen kn? Jemput kmk k… hehe… Take care, Miss Fauziah…
*******
Heyy YOU !!! Kmk jadi stalker sbb u ! Kmk jadi xtentu pun sbb u… Tapi… ThanQiu sbb u juak kmk jadi mudah bersemangat bila tengok u… Jujur, mungkin u owg 1 kmk tengok cam u… Opkoz laa kan, bcoz dat’s u ! huhu :p U…. Tolong jaga dirik k… Kmk xpat polah banyak k u, kmk xpat gapai u, kmk dapat tengok u dari jaoh jak.. kmk dapat doakn u jak… U jaoh dari kmk, mungkin dari dasarnya kadang2 kita dekat.. tapi.. yesss ! tapi u… I do really care bout u… J
*******
Further study…. Sangat maok ! ALLAH… Family comes 1st aite… Moga impian sentiasa tersemat dihati walau mungkin xkesampaian.. Buat sahabat yang sentiasa kmk rinduuuuu… OL da best Ok ! Kmk harap towg Berjaya bagi pihak kmk sekali k… Uwaaaa… Sgt2 indu takowg……. Take care…

Ok laaaa… setakat tok dolok buat kali tok k…
*mood:: sangat t’ign maok terbang jaoh* haha :p
Akhir kalam, maaf dari hati… Wassalam ~

2 comments:

asrar.huda said...

pahal sedih jak bunyik nya oOwh =.= kadang2 kita perlu belajar hidup berseorangan kan sebab tak selamanya kita akan bersama teman2. satu hari nnt kita akan berkeluarga sahabat2 juga berkeluarga. time tu masing2 punya hal sendiri. dan satu masa satu persatu akan pergi dr kita, suami, anak2 smua akan pergi berdikit2 sampai satu masa kita akan benar2 bersendiri. jadi mari kuatkan semangat sbb hakikatnya kita tak pernah sendiri sebab kita ada ALLAH bersama :)kalau ikutkan hati kmk nk pause masa waktu kt sarawak xnk masa2 yg skrg sbb kmk rasa lonely =.= tp hidup dan perjuangn perlu diteruskan kan sahabat :)

InsYiraH said...

Uwaaaaa !
Motivate ! Recharge !

ThanQiu beb...
insyaALLAH...
try tO b a superWOMEN, hehe :)
rindu sgt ! nx pause jugak... huhu

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me