Monday, December 24, 2012

BOarding Pass ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t ! 

ALLAHuAKBAR ! Sungguh. Bila selongkar balik beg yang dah siap2 kemas semalam lagi, tadi jumpalaa mendalah penting  nie ! Uwaaa :'( My BOARDING PASS  for this Friday ! Sik tahan, need to destroy it, haha ! :p Wuwuwuwu ~ 


Huhu... Best seat ! Tepi tingkap. 21F ! Night scenery ! Sgt suka ! :D
tapi kali nie xdhe rezeki, xphe laa kan... Lain masa mungkin, insyaALLAH !

Hamek kau ! KOYAK !!! Bukan apha, takut nnt adha kes LARI RUMAH dilaporkan sbb xdpt bercuti, haha ! *istighfar*
xmau, xmau, xmau ! dosa buat org risau Jah ! ;p huhu... (Opsss, nama Jah pulak yg kena, haha ! ;p) wuwuwuwu :'(

Hurmmmm... Ok laaa. Habiss sudah kisah percutian xjadi ! Huhu... Ya ALLAH...
Sebab xjadi pegi? Hurmmm... ALLAH xsuruh dulu, cukuplaa sekali setahun kan, hehe... Haritue kan dah pegi Bulan April, huhu... ALLAH tetapkan rancangan kali nie batal dulu, adha yg lebih penting buat masa sekarang mungkin kan, insyaALLAH :)
Sahabat ! Tunggu kmk ehhh. Lain masa kali kita bole jumpa hooo, insyaALLAH ! Makin rindu korang ! Sangat2 ! Luvyuollsdamnmuch !!! :'( Take cre gf (s) ! Maaf & berbillion terima kasih !!!
Salam sayunxindu dari Myy ! =] Wassalam ~

The BEST Of PLANNERs ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALLAHuALLAH ! :) Sahabat. Sedikit titipan kata buat kalian. Sahabat. Doakan semoga diri ini terus kuat dengan apha jua kejadian. InsyaALLAH cuba untuk menerima segalanya dengan Redha. Tipu laa kalau cakap tak KUCIWA KECEWA. Merancang bermacam-macam. Angan dah rak kalah MAT JENIN. Yupp ! Ketentuan ALLAH ini yang terbaik kan, insyaALLAH !

Maaf sekiranya tadi xsempat nak membalas semua titipan sahabat sehingga adha yg risau sangat. InsyaALLAH sy dan keluarga ok2 sahaja cuma adha halangan yg membuatkan rancangan JUMAAT (28 Disember 2012) dibatalkan :'( 

Titipan sahabat-sahabat setelah diberitahu tentang itu... :'( Maaf sahabat...

Sahabat 1: Kol laa...

Sahabat 2: Really? Kenak yue? Kamu ok kaaa?
Yueeee ktk oke ka? Knk yue? Mkorg xkisah bha.asal jk ktk oke,xhal :) boh rso ngn mkorg k... Ktk ya, ok ka? rso dgr bah. Nnk ktk skt ka?

Sahabat 3: W'slm, aiy :'( datang juak deng. Kmk g ambik kat airport. huhu

Sahabat 4: Wslm... Mena? Sedey kmk. Tp pa bole but, kta xbole bsdey kn? ktk ok? mun da pa2 pdh k? insyaAllah, pasti Allah berik kesempatan len.

Sahabat 5: Nooo.. waeee??? :'( hehe there's a reason 4 everything. We plot and plan, and ALLAH too plans; but the of planners is ALLAH. May He bless uly n family. Moga dipermudahkan urusan. I love u

Sahabat 6: wa'alaikummussalam yu. yu,  yu ok ke? family semua ok ke? tak pe. bukan rezeki nak jumpa bulan ni :)

Tadi, kat ofis, cara nak lupa semua menyibukan diri dengan kerja yg entah apha2. Risau dengan kontrak kononnya, tapi hati dah kat SANA ! Hurmmm... Adha petanda awal dari ALLAH memang xda rezeki nak kesana sehingga adha seowg sahabat bermimpi kmk pulang ke Sarawak dengan tangisan disebabkan sahabat xhiraukan diri ini, haha ! Petunjuk ALLAH nak bagi, kmk mmg xsempat pun  nak kesana kan Jumaat nie... Uwaaaa ! :'(

InsyaALLAH, adha HIKMAH untuk semuany kan? Sahabat, kita jumpa lain masa k? InsyaALLAH... Moga adha rezeki. huhu..

Ouh.. ALHAMDULILLAH ! Kontrak Sambilan Hasil dipanjangkan sehingga June 2013 ! Mohon doakan k ! Salam sayunx dari Myy ! Wassalam... Maaf  dan terima kasih bagi yg sentiasa amek berat ! LOts Of LOVE u_Ly :)

Sunday, December 23, 2012

Dan Bila EsOk ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Menghitung detik, saat dan ketika untuk ESOK ! Wuwuuu. Ada apha dengan esok? Ok, insyaALLAH esok akan diumumkan secara rasminya samaada kontrak Sambilan LHDNM dilanjutkan ataupun diberhentikan serta merta sehingga 31 Disember 2012 sahaja. Ok, bulak (tipu) sekiranya kmk padah kmk xmengharap kan? Tapi adhalaa tinggalkan sedikit kesediaan sekiranya esok, keputusannya memang cukup perkhidmatan di LHDNM cawangan Myy yaa, wuwuuu :'( 

Hurm, bermulanya dari BR1M kmk mula berkhidmat di cya, tahun lepas, 21 November 2011. Kontrak sepatutnya sampey 31 Mac 2012 jak, tapi dipanjangkan gik sampey 31 Mei 2012, belum habis kontrak kmk an BR1M, kmk diserap masuk jadi staf SAMBILAN HASIL Myy pada 11 Mei 2012, no more BR1M staf, weeee ! :D Sampey saat tuk kmk di Unit Pungutan khusus BB ! Hurm, campo-tambah-tolak-bahagi-darab dah genap-ganjil 1 tahun 1 bulan lebih kmk di Hasil Myy ! Weee ! :D will miss it aite? wuwu ~

Hurm, secara jujur juak, mula-mula diserap masuk memang adha 1-2 1-2 laa, macam maok sik maok jak, tapi bila fikir peluang sik datang banyak kali kan. Bukan senang juak sidak boss-boss nak milih, at last kita dipilih, syukowlaaa ! Bermacam pengalaman yang kmk penah rasa sepanjang di Hasil, terutama di Unit Pungutan tuk, hehe ! Dari berkawan dengan dak makcik-makcik, kenek memang dak kamceng uolls ! haha ! ;p Kiut kan, kan, kan? Weekk :p Serius, banyak belajar dari pengalaman kerja tuk aieee ! 

Hurm, berharap apha2 pun jadi esok yaa nak terbaek, insyaALLAH, amiinn ! Uolls, mohon doakan kmk ehh ! Weee ! :D 
Salam rindu dari Myy !!! Wassalam ~

Saturday, December 22, 2012

BarakaLLah huLakuma :)

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Selamat Pengantin Baru !!! Ya ALLAH, seronok bila dengar orang bina Masjid dalam mencari Redha ALLAH kan :) Weeee ! :D Semoga pasangan mempelai bahagia sampy ke Jannah ALLAH, amiinn ! Hurmmm... Buat kak Wawa dan suami, kmk mintak maaf gilak2 sebab xhadir majlis akak. Waktu kmk ke sinun klak, teringin juak maok jumpa akak kejap tapi xtauklaaa. Pernah sahabat tegur, 'kenapa xpegi masa k.Wawa nikah, walimah nanti?' Dalam fikiran kmk, 'erk? ya ALLAH, kmk xigt wak' wuwuwu :'( Khilaf diri... Bila marek, haritok bukak fb, baca status sahabat2, banyak pasal majlis k.Wawa, sedih woooo :'( Wuuwuu... Hurmm... Cuma iringan doa dapat kmk sampeykan dari jaoh kak... Maafkan kmk ehh. Akak ! Bila tengok gambar akak dengan suami tek, akak nampak sedikit chubby, kiut ! hehe... Nice green ! Weee :D Jarang orang pakai persalinan hijau apple kan, juz nice ! My alot ! Semoga sejahtera dalam mengharungi hari2 bahtera rumah tangga. Kemudiny dengan penuh kasihsayangdancinta ! Weee ! :D haha ! 

Ouh, Selamat Pengantin Baru juak buat colleague kmk, Vethsheba.C namany.. Nya dah balit Kuching Jumaat tok yaa, best kan ! Berbunga rasa hati bila dengar owg maok kawen, haha ! Mesty adha rahsia dalam perkawinan kan, insyaALLAH ! :) Mak pernah padah, "nak, hidup bersuami, berdua lebih baik dari seorang nak..." wuwuuuu.. Sayuk rasa aty tamek dengar mak klaka gya kowh.. Abah ! ~ Hurmm... Ok, need to go for now ! Tahniah buat pasangan pengantin ! K,wawa ! My. Lv !

Mood rindu makabahzamanduludulu... Alfatihahbuatabahyangjaohdarimata...Rinduyangteramat! 

Ok2.. salam rindu dari Myy buat semua... Semoga dalam barakah ALLAH, insyaALLAH, amiin !
Wassalam ~

AK 5269 MYY-KUL 22:15 ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Alhamdulillah ! Readers sihat? (rasa rami jak owg maca blog dirik hoo, haha ! ;p) Hurmmm.. InsyaALLAH minggu depan IM FLYING to KUALALUMPUR !!! Waaa ! For da 2nd tym uOLLs !!! Im really, really, really excited weiyhhh !!! See.. Tanda seru kalau boleh sampey kehujong kotan rasa excited yg melampau, haha ! Tapi, serius, nervous ! No reasons for that ! Wuwuuuu ;p Hurm, semoga ALLAH permudahkan segalanya.. Sahabat, semoga ALLAH kuatkan hati untuk bertemu kalian, moga juga adha rezeki buat kita, moga juga kedatanganku tidak menyusahkan sangat, sikit xphe kan, kan, kan? hehe.. Kidding ! Btw, really, really miss u olls damn much !!! Cant wait !!! ya ALLAH !!! ThanQiu !!! InsyaALLAH.. Counting days ! Fuhhh ! Okeyh, wassalam :)

Wednesday, December 12, 2012

GemOk ?

Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t :]

Hurm, kmk baruk faham camney rasa bila adha orang tegur yg kita tok GEMOK aieee ! Haha... Mula-mula kena tegur 'u_Ly GEMOK !' kmk cuma jawab, 'makseyh, alhamdulillah...' Aoklaa kan, sebelum2 tok sik pernah ok hari-hari orang tegur 'u_Ly GEMOK' Erk? Butak kha apha daknya tok, haha ! *Mood sikpat terimak hakikat ! Huahua :p Serius korang, hari-hari kmk kenak tegur, 'u_Ly GEMOK !' Stress kmk dengar, haha ! Tiap kali ditegur juaklaa kmk cuma senyum dengan riang ria raya nya an jawapan seperti selalu, makseyh, syukowlaa, alhamdulillah ! Dush2 ! Hipokrit x rupa? Hahahaha ! :p
Korang, kmk dah faham sangat rasa ny ! Uwaaa ! :'( Memang laa sikda masalah pon sebenarnya kan, cuma terdetik juak kat aty, GEMOK gilak kha aku tok? haha ! Cuba korang bayang, kmk masuk ofis pagi2, lunch t/hari, balit petang2, mala (asyik) ditegur, u_Ly KURUS (vise-versa ny ! xlarat nak taip gik dah, haha !)

Cara mengatasi, perbanyakan skipping dipetang hari, sampey kaki sakit, cram ! Uwaaa !!! Padan muka, sapa suruh paksa diri kan? hehe.. Hurm... Apha2 pun kan, saat paling best bila makanan depan mata, banyak sodap ! Banyak makan, banyak juak laa skipping nya dipetang hari, haha ! So far, sikda beza, makin hari, makin rami pulang yg tegur perkara yg sama, rasa nak tampar laju2 jak sorang2 kowh ! Haha ! Istighfar lam hati pasyaa bila dah sedar, huhu... U_Ly, u_Ly terima laa hakikat hoo... Hakikat, kmk dah adha double chin ! *maluu maok ngakuk, haha ! Uwaaaa !!! Hahaa !:p

Cara senangkan hati, "Usaha Tangga Kejayaan" "Hendak 1000 daya" tol x? hehe :] Peace !

*Mood rindukan awk , sahabat... Pernah 1 ketika dulu sy dengar keluhan lebih kurang begini rupa, baru sy rasa sekarang, hehe... My !

Ok ! Jaga diri ! Wassalam :)

Plan-plan-plan...


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t :]

Disember, hujong tahun 2012. Adha beberapa plan perlu dilaksanakan. InsyaALLAH adha rezeki pasti jadi, mun sikpun mesty adha hikmah kenak jadi x jadi, tol x?
1stPlan dah settle Alhamdulillah, menyusul plan ke-2, ke-3 nak masih belom tentu gney upa pastok. Ouh, plan ke-2 tok berkaitan Hari Keluarga Hasil Myy, Ahad tok 16 Disember bertempat di Kelab Rekreasi Petroleum (Petronas) bermula seawal jam 6.45 pagi ok ! (Bapak awal !) haha… Hurm, Hari Keluarga tok sikda laa susah apha pun kan, cuma datang, ekot program2 yg disediakan. Ouh, kmk salah seorang Ajk Makanan juak kowh hari yaa ! Hooreyy ! Makan ! Haha. Bab makan suka. Puipui ! haha ;p Masa program tok baju pun di bagik FREE kowh, manyak suka maa ! Harap sesuai laa saiz ny, panjang ny, almaklumlaa badan panjang macam model tok, wekk :p  Ok, wish me all da best ! Masa yaa adha game suma, harap kumpulan mekowg Juara (sak rasa dirik atlit jak hoo) haha ;p Kmk kumpulan MERAH klak aieee… Kumpulan lawan (Ungu,Hijau,Kuning) hehe :] Semoga berjalan an lancar, dalam Redha ALLAH, amiinn !

Okay, apha Plan ke-3? Well… Holiday! Fly to TanaH Malaya once again yoo ! Sangat sik sabar sebenarny, tapi bulak (tipu) padah sik risau suma. Risau bukan apha, pegi hujong bulan, lepas bayar TUNGGAKAN hutang segala, haha ! :p Masa pegi Kuching k interview hariyaa pon poket kosong lalu sebab unexpected kan, ingat prepare k gi Tanah Malaya jak masa yaaa.. So, kenek bajet k gi Tanah Malaya sik tauk cukup dok, huhu… Maaf, adha juak rasa 1-2 1-2 kowh ! (Orang selalu sebut 2-3, 2-3 laa) haha ! :p Kira macam xpasti laa apha patut dipolah hoo… Sigek gik plan tok macam a bit mess! Adha menda nak sik dirancang yaa jadi! :’( Kmk keliru! (Pergh ayat !) haha.. Mungkin adha yg tauk adha juak yg sik.. Waktu gi Tanah Malaya klak kmk memang datang sorang tapi esokny adha sorang hamba ALLAH join juak. Tujuan utama kmk ke sinun memang maok jumpa ‘takowg’ jak kowh, nak lain suma sampingan, adha sikda sikpa… Yg paling penting kita suma pat kumpol rami-rami, sehari pun jadi ! Uwaaa ! :’( Maaf, mungkin klak banyak menyusahkan , tujuan teman kmk yaa maok jejalan n shopping kowh! Wuwuwu… Macam ney tukkk!!! Gerrr ! haha :p Kesimpulannya, kmk mintak maaf mun adha menyusahkan klak… Kmk mintak maaf juak andai adha papa berlaku klak sampey sik dapat teruskan hajat besar tok. Kmk sangat berharap gilak tapi perancangan ALLAH lebih baik dari perancangan kmk kn? Semoga yg terbaik ALLAH tetapkan buat kita, insyaALLAH. Amiinn :]

Ouhh, mun sikda perubahan, kontrak kmk di HASIL Myy juak akan tamat hujung tahun tok kowh sebagai staf Sambilan. Lepas yaa kmk pun nanam anggur, perghhh ! Maok merantau carik keja diluar Myy adha halangan, mun diluar Sarawak lagiklaa ! Haha ;p Nak nyambong blaja, rezeki masih xdha… Hmmm.. Everthing happens for a reason u_Ly ! :] Motivate ! hehe… Doakan kmk ehh !
Jujor padah sedih juak bila kontrak maok habis tok kowh, dah setahun, rasa sayunx nak tinggal, banyak menda kmk belajar di sitok. Pelbagai ragam, kerenah orang kmk kenal. Beza zaman belajar dengan kerja memang jaoh lii beza. Hehe… Macam2 juak di paksa rela aktiviti2 HASIL nak wajib disertai, hehe… Cali (lawak) bila kenang aieee… Mesti rindu suma tok klak… Hmmm… Mun adha rezeki ALLAH tetapkan, mungkin panjang kit jodoh an HASIL tok adha gik interview bagi sapa2 yg mungkin kontrak nya dipanjangkan. Huhu… InsyaALLAH :] Semoga yg terbaik jak laa gney2 pun klak kn! Hehe.

Oklaa, setakat tok dolok luahan kata xbersuara, hehe… Maaf dari jaoh andai adha tersalah tersasul bahasa, peace yoo ! :]
Wassalam…


Friday, December 7, 2012

KLMJ ? Kuching !

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALHAMDULILLAH ! Selesai... Syukowlaa.. Walauapa pun jadi, suma dah jadi.. Ouh.. Baruk balit dari Kuching marek dengan khidmat masyarakat TAMBANG MURAH MAHAL AIRASIA... Wuwuwu...

Temuduga? Perghhhh ! Pengalaman pertama ditanyak macam2, ditembak, di provoke, di uji tahap keyakinan, di duga tahap kesabaran... Perghhh ! Syukow... Bila keluar dari bilit temuduga dengan senyuman... Ngeeeeee ! :D Sebab? sikda sebab untuk kita nak bermasam muka, nak bersedih tol sik? Benda dah jad, kita dah cuba, dah usaha insyaALLAH ! Selebihnya, Tawakal pada ALLAH :)

Ouh... Kejadian sebelum temuduga... Study hard smpey pagi2 butak, ney endak smpey pkul 3.30 pagi study... Ok, smpey KIA pukul 10.30pm, flight delay... Pasyaaa singgah beli makanan jap sebab kawan lom makan duhal dari Myy... Sampey hotel dah aher dalam pukul 11pm kali.. Pasyaa, settle makan, iron baju k esokny, study jap, igt nak tdow hoo sebab settle suma jam dah nak pukul 1 pagi ok... Tetiba fon bunyik... 'Assalamualaikum yuli, pa polah? Tolomg ajar mekowg lok apa2 nak kat Unit ktk n papa lah. Study sama juh !' Jam dah pukul 1 ok? Pakey tudong, terus g bilit kawan study sampey 3.30 pagi... Teringat zaman Diploma dolok marek kowh.. Ney endak, dolok pun syudy smpey pagi2 butak di Rumah no.2 (Suro Gading  3) Uwaaa ! KLMJ ! Hhahaahahah :p

Hurm, pagi pukul 5.30 pagi dah get ready, sebelom jam 7 pagi mekowg dah bersiap turun nak jalan ke HASIL Kuching (Perjalanan dari Hotel Mahal Agak Murah -Tune Hotel) sik jaoh.. Syukowlaaaa... Sampey depan HASIL dalam pukul 7 kot... Masa sampey, pintu HASIL baruk bukak kowh ! Perghhh ! Bapak Semangat x? Hehe... Dah yaa masok suma, memang sangat berbeza HASIL Kuching an HASIL Myy aieeee... Myy pun penoh dengan kesederhanaan, haha ! :p Kuching? Ok, cuba bayang perbezaan ny k?
Hasil Kuching 18 Tngkat ! Hasil Myy 6 Tingkat jak kowh ! Haha.. 3x ganda ok ! Tol x?
Ok, tempat temuduga mekowg Tingkat 13, huhu... Dah sampey yaa memang mekowg antara yg terawal laa kan ! Cuma ada laa 2 orang tok datang awl 1 saat dari mekowg kali, haha ;p

Dah pukul 7.30 pagi camyaa kali, mekowg daftar diri suma, settle suma sebelom masok di temuduga oleh panel yg arif lagi bijaksana kononnya, hehe...
Ok, kmk pat giliran 6 panel ke-2 :) Senang cita suma ok, cuma ada yg kmk dapat n xpat jawab... So sad, overall ok, alhamdulillah... 

Pas habis temuduga, perut rasa SANGAT2 lapar ok ! Destinasi? The SPRING !!! KLMJ Lagi... Uwaaaa ! Spring maseyh sama, bau yg sama, posisi sama, beasr yg sama... Sahabat ! Sangat RINDU, serius ! Tetiba masa makan, ada mutiara jernih lalu... Uwaaa :'( Nasib orang sik perati, haha... Spring Food court ! ada perubahan sikit laaaa...

Ouhhh, Lepas dari Spring, kawan sama keja, maok jmpa kawan ny, den kawan nya embak mekowg g Shopping mall baru di Kuching... Plaza Merdeka namany... Memang besar, lebih kurang macam Spring kot cuma besar sikit n banyak kedey... Tapi masih baru jadi xaktif gilak... Tapi ! Orang sangat ramey datang ok ! Paling besttttttt ! Janji an seorang hamba ALLAH maok jumpa sebab ngam2 nya ada d cya juak ! Hey YOU ! Makseyh daun keladi sebab carik kmk n jumpa kmk ! Rindok aty kmk kowh :p ktk makin ngegeh laa, haha ! ;p Kidding... Maaf, sekirnaya sepanjang kebersamaan kmk ada mengguris aty o tslah tingkah laku ehh.. Epy pat jumpa n luangkan masa an ktk kowh ! InsyaALLAH, ada rezeki ALLAH kita jmpa gik ! 

Hurm... Lepas dari jalan2, balit hotel amek beg teus gi airport... Fligt delay lagik sx, syukow ALHAMDULILLAH.. Sehari di Kuching, settle ! Moga ALLAH tetapkan rezeki yg terbaik buat kita semua...

Akhir kalam, cheywahhh ! Salam rindu... KLMJ ku duhai Sahabat (s) LOp yu ollls ! *mood seperti sesuatu yg tertinggal*

Wassalam...

Sunday, December 2, 2012

Temuduga !

Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t :)

ALHAMDULILLAH ya ALLAH ya Rabbi ! Syukow, hanya padamu ya ALLAH ku panjatkan kesyukuran... xlupa buat mak abah, seluruh ahli keluarga, sahabat2, xlupa sesiapa yg xpenah lupa :)

Ok, insyaALLAH, malam Rabu penerbangan Myy-Kuching jam 9.05malam... Esokny, Khamis (6 Disember 2012) buat kali pertama temuduga untuk kerja tetap... Di LHDN juak aieeee... Gred 31 (Diploma diperlukan) Mohon doa ok.. Buat kali pertama juak sijil DIPLOMA kmk akan di gunakan, ditengok, ditayang pada interviewer ! ya ALLAH.. Sik tergambar rasa kenek camney... Macam2... Moga ALLAH berik kekuatan, amiinn...
Mohon sokongan, dorongan, doa dari semua ehhh ! Terima Kaseyh ! Hanya ALLAH dapat membalasnya ! insyaALLAH ! Kenek mesty ready byk menda, 1 1 mesty bik settle, taip seyes byk pelu di uruskan sebelum terbang ke sinun kowh... Cuti cuma diberik sehari... Malam rabu pegi, interview pagi Khamis, malam Khamis balit Myy... Prghhhh ! 

Apa2 pun, syukowlaaa.. Peluang masih adha kan? Ok... Cuma maok kongsi rasa hati saat kenek tok...
Terima kaseyh byk2 bagi yg mendoakan... ya ALLAH ! :)

Salam dari jaoh.. Wassalam :)