Friday, December 7, 2012

KLMJ ? Kuching !

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALHAMDULILLAH ! Selesai... Syukowlaa.. Walauapa pun jadi, suma dah jadi.. Ouh.. Baruk balit dari Kuching marek dengan khidmat masyarakat TAMBANG MURAH MAHAL AIRASIA... Wuwuwu...

Temuduga? Perghhhh ! Pengalaman pertama ditanyak macam2, ditembak, di provoke, di uji tahap keyakinan, di duga tahap kesabaran... Perghhh ! Syukow... Bila keluar dari bilit temuduga dengan senyuman... Ngeeeeee ! :D Sebab? sikda sebab untuk kita nak bermasam muka, nak bersedih tol sik? Benda dah jad, kita dah cuba, dah usaha insyaALLAH ! Selebihnya, Tawakal pada ALLAH :)

Ouh... Kejadian sebelum temuduga... Study hard smpey pagi2 butak, ney endak smpey pkul 3.30 pagi study... Ok, smpey KIA pukul 10.30pm, flight delay... Pasyaaa singgah beli makanan jap sebab kawan lom makan duhal dari Myy... Sampey hotel dah aher dalam pukul 11pm kali.. Pasyaa, settle makan, iron baju k esokny, study jap, igt nak tdow hoo sebab settle suma jam dah nak pukul 1 pagi ok... Tetiba fon bunyik... 'Assalamualaikum yuli, pa polah? Tolomg ajar mekowg lok apa2 nak kat Unit ktk n papa lah. Study sama juh !' Jam dah pukul 1 ok? Pakey tudong, terus g bilit kawan study sampey 3.30 pagi... Teringat zaman Diploma dolok marek kowh.. Ney endak, dolok pun syudy smpey pagi2 butak di Rumah no.2 (Suro Gading  3) Uwaaa ! KLMJ ! Hhahaahahah :p

Hurm, pagi pukul 5.30 pagi dah get ready, sebelom jam 7 pagi mekowg dah bersiap turun nak jalan ke HASIL Kuching (Perjalanan dari Hotel Mahal Agak Murah -Tune Hotel) sik jaoh.. Syukowlaaaa... Sampey depan HASIL dalam pukul 7 kot... Masa sampey, pintu HASIL baruk bukak kowh ! Perghhh ! Bapak Semangat x? Hehe... Dah yaa masok suma, memang sangat berbeza HASIL Kuching an HASIL Myy aieeee... Myy pun penoh dengan kesederhanaan, haha ! :p Kuching? Ok, cuba bayang perbezaan ny k?
Hasil Kuching 18 Tngkat ! Hasil Myy 6 Tingkat jak kowh ! Haha.. 3x ganda ok ! Tol x?
Ok, tempat temuduga mekowg Tingkat 13, huhu... Dah sampey yaa memang mekowg antara yg terawal laa kan ! Cuma ada laa 2 orang tok datang awl 1 saat dari mekowg kali, haha ;p

Dah pukul 7.30 pagi camyaa kali, mekowg daftar diri suma, settle suma sebelom masok di temuduga oleh panel yg arif lagi bijaksana kononnya, hehe...
Ok, kmk pat giliran 6 panel ke-2 :) Senang cita suma ok, cuma ada yg kmk dapat n xpat jawab... So sad, overall ok, alhamdulillah... 

Pas habis temuduga, perut rasa SANGAT2 lapar ok ! Destinasi? The SPRING !!! KLMJ Lagi... Uwaaaa ! Spring maseyh sama, bau yg sama, posisi sama, beasr yg sama... Sahabat ! Sangat RINDU, serius ! Tetiba masa makan, ada mutiara jernih lalu... Uwaaa :'( Nasib orang sik perati, haha... Spring Food court ! ada perubahan sikit laaaa...

Ouhhh, Lepas dari Spring, kawan sama keja, maok jmpa kawan ny, den kawan nya embak mekowg g Shopping mall baru di Kuching... Plaza Merdeka namany... Memang besar, lebih kurang macam Spring kot cuma besar sikit n banyak kedey... Tapi masih baru jadi xaktif gilak... Tapi ! Orang sangat ramey datang ok ! Paling besttttttt ! Janji an seorang hamba ALLAH maok jumpa sebab ngam2 nya ada d cya juak ! Hey YOU ! Makseyh daun keladi sebab carik kmk n jumpa kmk ! Rindok aty kmk kowh :p ktk makin ngegeh laa, haha ! ;p Kidding... Maaf, sekirnaya sepanjang kebersamaan kmk ada mengguris aty o tslah tingkah laku ehh.. Epy pat jumpa n luangkan masa an ktk kowh ! InsyaALLAH, ada rezeki ALLAH kita jmpa gik ! 

Hurm... Lepas dari jalan2, balit hotel amek beg teus gi airport... Fligt delay lagik sx, syukow ALHAMDULILLAH.. Sehari di Kuching, settle ! Moga ALLAH tetapkan rezeki yg terbaik buat kita semua...

Akhir kalam, cheywahhh ! Salam rindu... KLMJ ku duhai Sahabat (s) LOp yu ollls ! *mood seperti sesuatu yg tertinggal*

Wassalam...

5 comments:

asrar.huda said...

mok nangis. mencikkkk ! kmk KLMJ jwak. selalu rindu tkorg rindu kenangan uitm, SRPING, SATOK SATE CEKO :( kmk rndu semuaaaa

Dz said...

salam kerinduan buat yg di sana!

woooW!! da lamak x jejak je kuching!!
doa moga d pmudahkn utk ptemuan kelak k.???

n moga interview ya mbuahkn hasil!! maklum la kt HASIL tek nakk.. hheheh.. moga ALLAH pmudahkn juak. amiin..

imySM!!!!

InsYiraH said...

Ya ALLAH !!!
terasa panas terasa d pp ! Uwaaa ! :'(

Ladiesss ! samee Lee kitee...
Kuching ! Tempat d cney ALLAH pertemukan kita kan?
insyaALLAH, mOga adHa kesempatan kita bkumpOL Lagik, amiinn...

thanQiu sO muchyyy bagi nx sudi menjengOk, mendOakn sy !
awk ! amiinn.. sy pun sgt2 mHARAPkan HASIL kOwH ! hehe...

LOv u OLLsss ! *mwaHhhmwaHH*

Anonymous said...

Wow, panel 2.. Ok la ya.. :-) semoga membuahkan Hasil.. Hasil berjasa bh.. Hehe

InsYiraH said...

hehe.. yupp ! HasiL berjasa..

cOp2... ktk sapa baH? ya ALLAH !
itOk ehh ! keja d hasiL kha? huhu :p
*mOod itOk wa geram*