Wednesday, December 12, 2012

Plan-plan-plan...


Bismillah…
Assalamualaikum w.b.t :]

Disember, hujong tahun 2012. Adha beberapa plan perlu dilaksanakan. InsyaALLAH adha rezeki pasti jadi, mun sikpun mesty adha hikmah kenak jadi x jadi, tol x?
1stPlan dah settle Alhamdulillah, menyusul plan ke-2, ke-3 nak masih belom tentu gney upa pastok. Ouh, plan ke-2 tok berkaitan Hari Keluarga Hasil Myy, Ahad tok 16 Disember bertempat di Kelab Rekreasi Petroleum (Petronas) bermula seawal jam 6.45 pagi ok ! (Bapak awal !) haha… Hurm, Hari Keluarga tok sikda laa susah apha pun kan, cuma datang, ekot program2 yg disediakan. Ouh, kmk salah seorang Ajk Makanan juak kowh hari yaa ! Hooreyy ! Makan ! Haha. Bab makan suka. Puipui ! haha ;p Masa program tok baju pun di bagik FREE kowh, manyak suka maa ! Harap sesuai laa saiz ny, panjang ny, almaklumlaa badan panjang macam model tok, wekk :p  Ok, wish me all da best ! Masa yaa adha game suma, harap kumpulan mekowg Juara (sak rasa dirik atlit jak hoo) haha ;p Kmk kumpulan MERAH klak aieee… Kumpulan lawan (Ungu,Hijau,Kuning) hehe :] Semoga berjalan an lancar, dalam Redha ALLAH, amiinn !

Okay, apha Plan ke-3? Well… Holiday! Fly to TanaH Malaya once again yoo ! Sangat sik sabar sebenarny, tapi bulak (tipu) padah sik risau suma. Risau bukan apha, pegi hujong bulan, lepas bayar TUNGGAKAN hutang segala, haha ! :p Masa pegi Kuching k interview hariyaa pon poket kosong lalu sebab unexpected kan, ingat prepare k gi Tanah Malaya jak masa yaaa.. So, kenek bajet k gi Tanah Malaya sik tauk cukup dok, huhu… Maaf, adha juak rasa 1-2 1-2 kowh ! (Orang selalu sebut 2-3, 2-3 laa) haha ! :p Kira macam xpasti laa apha patut dipolah hoo… Sigek gik plan tok macam a bit mess! Adha menda nak sik dirancang yaa jadi! :’( Kmk keliru! (Pergh ayat !) haha.. Mungkin adha yg tauk adha juak yg sik.. Waktu gi Tanah Malaya klak kmk memang datang sorang tapi esokny adha sorang hamba ALLAH join juak. Tujuan utama kmk ke sinun memang maok jumpa ‘takowg’ jak kowh, nak lain suma sampingan, adha sikda sikpa… Yg paling penting kita suma pat kumpol rami-rami, sehari pun jadi ! Uwaaa ! :’( Maaf, mungkin klak banyak menyusahkan , tujuan teman kmk yaa maok jejalan n shopping kowh! Wuwuwu… Macam ney tukkk!!! Gerrr ! haha :p Kesimpulannya, kmk mintak maaf mun adha menyusahkan klak… Kmk mintak maaf juak andai adha papa berlaku klak sampey sik dapat teruskan hajat besar tok. Kmk sangat berharap gilak tapi perancangan ALLAH lebih baik dari perancangan kmk kn? Semoga yg terbaik ALLAH tetapkan buat kita, insyaALLAH. Amiinn :]

Ouhh, mun sikda perubahan, kontrak kmk di HASIL Myy juak akan tamat hujung tahun tok kowh sebagai staf Sambilan. Lepas yaa kmk pun nanam anggur, perghhh ! Maok merantau carik keja diluar Myy adha halangan, mun diluar Sarawak lagiklaa ! Haha ;p Nak nyambong blaja, rezeki masih xdha… Hmmm.. Everthing happens for a reason u_Ly ! :] Motivate ! hehe… Doakan kmk ehh !
Jujor padah sedih juak bila kontrak maok habis tok kowh, dah setahun, rasa sayunx nak tinggal, banyak menda kmk belajar di sitok. Pelbagai ragam, kerenah orang kmk kenal. Beza zaman belajar dengan kerja memang jaoh lii beza. Hehe… Macam2 juak di paksa rela aktiviti2 HASIL nak wajib disertai, hehe… Cali (lawak) bila kenang aieee… Mesti rindu suma tok klak… Hmmm… Mun adha rezeki ALLAH tetapkan, mungkin panjang kit jodoh an HASIL tok adha gik interview bagi sapa2 yg mungkin kontrak nya dipanjangkan. Huhu… InsyaALLAH :] Semoga yg terbaik jak laa gney2 pun klak kn! Hehe.

Oklaa, setakat tok dolok luahan kata xbersuara, hehe… Maaf dari jaoh andai adha tersalah tersasul bahasa, peace yoo ! :]
Wassalam…


2 comments:

Anonymous said...

Harap sambung gik kontrak even sik stret smbg bln 1.. Knk tunggah bln 3 pun jd la.. Hehe

InsYiraH said...

amiinn !!!
insyaALLAH, mun adHa rezeki sik keseney juak kan :)
Hurmmm... y buLan 3??? wuwuwuwu ;p