Monday, January 7, 2013

Patah ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

Alhamdulillah ! Buat pertama kalinya, 2013 ! Selamat suma ! Selamat apha? Selamat laa... Selamat tahun baru, selamat hari jadi, selamat menjalani peperiksaan, selamat menjalani kehidupan baru ! Semoga hari baru, bulan baru, tahun baru lebih baik dari hari kita yg sebelum2 ny ok ! amiin ya Rabb ! :)

Ouh, alhamdulillah, semenjak masok tahun baruk tok, kerja kat ofis semakin stabil, semakin mahir (haha, xmalu puji dirik!) Tapi serius ! Suma berjalan an lebih teratur. Dah pandai nak aturkan hidup dalam suasana kerja kununny ! Weeee ! :D

Hurmmm... Haritok ALLAH uji bermacama cara. ThanQiu ALLAH ! Dengan suma yaa kita jadi lebih matang, lebih bijak berfikir, lebih bersyukur, lebih menghargai ! Betol x ladies? hehe...

Benda pertama jadi pagi tek, bila sampey2 jak opis, macam besa, bik salam an suma macam molah umah sendirik, haha ! Ney ndak, masok2 suma tengok pintu, kmk pun dengan ngegeh nya, senyum malu-malu wekk ! Bik salam, assalamualaikum, pagiiiii ! hahah ! ;p Lepas yaa, simpan beg dalam drawer, on pc, printer suma. Dudok dengan selesanya.. haha ! Ok, perut bunyi kroggg-krogg-krogg... Uwaaa ! :'( Kmk xsempat bekpes pagi tadik sebab? Sebab.. Mesti takowg xcayak laaa.. Sebab tudong polah hal uolllsss ! Hahah ! Patutnya, jangan salahkan tudong kan, kita yg kawal tudong, haha ! Padan muka, sapa suroh, lepas S***h tido, pasyaa iron pun alaa kadar ney ndak tudong merajok kan, huahua.. Ok2...Yaa 1st... Tudong xbetol, perut lapar.. Yg lebih menyedihkan... Bila.. Siksempat molah bekal k makan time lunch.. Uwaaa ! Can u imagine it? Perghhh ! Kalah orang posa.. At least time posa adha sahur, wuwuwu... Saboo j laa uolllss.. hehe.. Kesannya, balit umah petang, terus ngadap dapo carik makanan lam periuk, belanga, kuali, pan, suma laaa yg adha, haha ! ;p

Ok2.. cerita terpotong.. Sambong ehh.. (Sak rasa cam adha owg dgr, wuwu !) hehe..Ok, xkisahlaa kan.. COme ! Listen.. Weee ! Kan pagi tek yaa sampey Ofis suma, duduk kenang nasib yg lapar.. Terus-menerus ngator tudong yg xberapa nak ok yaa kan.. Tiba-tiba??? Jeng-jeng !!! PATAH !!! Uwaaaa :'( Mood lapar ilang 5SAAT ! Weekk :p Apha yg patahnya u_Ly? My only RING !!! Yess ! Dah bertahun pakey, at last ! Tamat dah riwayatnya kowh ! Kmk pakey dari kmk part 3 rasa nya kn, kn, kn? Ehh? Tanyak owg pulang ! ;p Yupp ! 2009 ! 3 tahun laa lebih kurang kan.. Cincin yaa dari roomate kmk part1. Bukan setakat part1 jak mekowg roomate sampey part 3 sebenarny ! Datz y ! Masa last sem mekowg sama, plan beli benda yg sama, at last decide that RINGS !!! adha 3 ! Cun untuk kita bertiga laa !!! Dari saat yaa sampey hari tok kmk makey, ny dah patah, pelek kan cemney bole patah? Kmk pun bingong... Masa kmk tengah gago ngato2 tudong kan, tang adha rasa tajam2 kat kain tudong, sangkut2 jak upa (bole bayang x? haha) pasyaa tengoklaa kat telapak tangan, tengok2, cincin kmk yaa patah tengah ny... Sobb sobb sobb :'(
My dear Dya & Dayah... Maaf k... Cincin yaa masih bole lagik pakey cuma yaalaa dah patah, tajam, uwaaa ! huhu... Nya dah masok dalam kotak, dikuburkan supaya xhilang.. wuwuuuu.. 
Ouh.. Masa lunch, kmk pegilaa jumpa kawan kat aras5, (kmk kat atas2 k) kmk mengadu kununnya, cincin dah patahkan.. Tauk sik, daknya padah apha.. 'Adohh u_Ly.. adha makna yaa..' kmk...'Erk??' Daknya senyum cam kerang busuk wangi jak ! haha ! Paham laa kmk.. Terus jawab, xdha makna, tapi pasyaa ! amiinn kn jak ! Weee ! :D Benda baguskn? haha ! 

InsyaALLAH ! Janji ALLAH yaa pasti.. Tiada yg kekal melainkan ALLAH ! :)
Yang patah tumbuh, yang hilang berganti...
Biar seribu datang, kau tetap dihati...
Yang datang kini harapan, yang lama dulu kenangan, kn? :)
InsyaALLAH ! Everything happens for a reason then !

Owa8 ladies ! need to go... Lapaa.. Maok makan gik sx.. Erk? hehe.. sikit jak bhaaa..
Jaga diri suma... Salam sayunxrindu dae Myy ! :)
Wassalam !

2 comments:

mustRZ said...

lepas tok, cincin ya akn berganti.. myb dr org yg akan mendampingin sampai syurga.. amiin :)

InsYiraH said...

edeyh ! haha !
aWww ! ~
amiinn ! tapi ktk dOLOk Laa ehh ! bOwH Lupak nyeru Owg Myy hOo ! weheeee ! :D