Wednesday, February 6, 2013

Muhasabah Cinta ?

Bismillah =]
Assalamu'alaikum w.b.t !

  • Wahai... Pemilik nyawaku

    Betapa lemah diriku ini

    Berat ujian dariMu
    Kupasrahkan semua padaMu

    Tuhan... Baru ku sadar
    Indah nikmat sehat itu
    Tak pandai aku bersyukur
    Kini kuharapkan cintaMu

    Kata-kata cinta terucap indah
    Mengalun berzikir di kidung doaku
    Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
    Butir-butir cinta air mataku
    Teringat semua yang Kau beri untukku
    Ampuni khilaf dan salah selama ini
    Ya ilahi....
    Muhasabah cintaku...

    Tuhan... Kuatkan aku
    Lindungiku dari putus asa
    Jika ku harus mati
    Pertemukan aku denganMu

    Kata-kata cinta terucap indah
    Mengalun berzikir di kidung doaku
    Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
    Butir-butir cinta air mataku
    Teringat semua yang Kau beri untukku
    Ampuni khilaf dan salah selama ini
    Ya ilahi....
    Muhasabah cintaku...

    Mood: Hanya Padamu kami memohon, mengharap, meminta, merayu dan berserah ya ALLAH ! :'(
    i'm too weak? Gerrr :'(

Sik tenang ?

Bismillah =]
Assalamu'alaikum w.b.t !

Well ! This is me. Bila dah update sekali, tiap hari pulang nak update nak hoo? Bila dah tinggal klak lamak bok muncul balit, haha ! :p Ouhhh, sebabny, masa hilang kejap yaa carik idea sebenarnya apha mok update bha, hehe (alasan! wekk:p) Haha ! Hmmm...

Semenjak-duakmenjak tok ehh, rasa macam sesuatu datang, sesuatu hilang. Kadang-kadang rasa sangat hilang harapan, sangat 'down'... Tapi adha masa rasa sangat laa damai, ceria macam kanak-kanak RIBENA ! Haha ! But seriously, that the truth uollsss ! Kmk pun dah xpaham an dirik empun... What happen ehh. Adakah??? Adakah sudah sampy masany? Bersediakah kmk? 
Ouhh KTK ! Hmmm... No word can express this feeling, this situation. 

Okai ! Mood: Trying to MOTIVATE myself ! Just pray to ALLAH ! ALLAHuRabbi :'(

p/s: Ktk... Where are u? Hmmm.. Please... Take care. Uollsss ! rinduuuu... Gerrr ! 

Get up ! Come on ! B strong girl ! U're big enough u_Ly ! Yessssss ! I can... insyaALLAH !!! =D

Chaowww-amigos from Myy ! Wassalam ~

InsyaALLAH !

Bismillah =]
Assalamu'alaikum w.b.t !

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..
InsyaAllah… InsyaAllah…
InsyaAllah… Ada Jalannya…

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa…
Kerana Allah bersamamu…


InsyaAllah… InsyaAllah…
InsyaAllah… Ada Jalannya…

Kembalilah….
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah…
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar…Jalan yang benar..
Jalan yang benar…

InsyaAllah… InsyaAllah…
InsyaAllah… Ada Jalannya…

mood: Recharge u_Ly !

Tuesday, February 5, 2013

Rezeki !

Bismillah =]
Assalamualaikum w.b.t !

Guys ! Keputusan dah keluar tengah hari tadik. Kmk xpasti laa exact time nya bila, yg pasti tengah hari kmk dapat tauk, orang pun kamboh2 tym yaa kan... ALLAHuRabbi... Hmmm... Masa yaa pukul 12:40 camyaa kot, kmk lapaaaa gilak, perut dak *krokkrok* jak bunyi embak lagu *sayang-shae* hahah ! Okai, kmk pun makan laa awal kit ritok tek ! Wahahah ! Macam xbesa hoo.. Ok, tym makan kat pantry, adha sowg akak opiss nunggah. "u_Ly, fon ktk bunyi azan nun gney nak tutup ny?" Dalam aty kmk, "erk? Bialaaa azan kan, suma diseru g suro, semayang gik nun" Weheeee.. Lam aty jak laaa.. Tapi nak kah boss kmk nak cina yaa kat belakang mesty sbb yaa akak soh tutup azan yaa kali. Ok laa, kmk pun tekedek2 cam itit itik pulang petang masok opisss, wuwuuuu :p Pasyaa sambong laa makan kat pantry jap. Selang bapa minit, my fren agak sbb nya nak ke suro, lalu pantry, cun kmk dah xdha selera makan juak, cam adha sumthing jak. My fren padah keputusan interbiu dah keluar !!!! ya ALLAH !!! Kmk terus kemas2 bekal, masok opis an my fren bukak tenet kat pc ! Paling *tragis* bila my fren padah, "u_Ly, kmk dengar2 owg nak dpt yaa adha nx lahir tahun 90an ! Yaa nak paling mudak" Whattttt??? Mesty laa kmk over excited nak? Dengan penoh sabar kmk bukak ke bahagian KERJAYA, kmk perhati 1 per 1 nama ! ALLAHuRabbi !!! Rezeki ALLAH memang LUAS uollssss ! 

Gegar kaki-lutut-tangan-jarijemari kmk ! Serius... ALLAH dah tulis, belom gik sampey masanya rezeki kmk kan... Hmmm... Masa yaaa kmk dah keluuu lidah, mata berat, hati rasa nak pecah, palak blurrr !!! ALLAHuALLAH !!! my fren padah, "dah u_Ly bukan rejeki kita yaa" Kmk xpat jawab papa. Angkat kaki, teringat tanggungjawab kat maha-Agong lom terlaksana ! Mengadap, carik ketenangan ! ALLAHuAkbar ! Tempat terbaik k kita luah segalany ! Suka-duka ! =D
Lepas suma settle, bulak laa terus segar, aktif macam saluu kan. Masok opis lemah jak upa, mata kembang, gerrr ! burokssss ok ! Tapi tym yaaa xpasan laaam dah di tego baruk pasan. Laaaa ! :p Maluuu aieee ! Padan muka ! wahahaha ! Hmmmm... 

Petang tadik kerja memang sentoh-xsentoh jak rasa. Hmmm.. But i try my best !!! Cuma sigek xpat !!! Jgn sentoh bab keputusan yaa gik. Automatik, mata kembang balittt ! Gerrr :( Mungkin sebab kmk berharap, berik harapan yg tinggi kan untuk tok. Pha gik bila famly pun sangat berharap !

Ouh, balit petang, kmk embak *senarai yg terpilih* 12 Orang dari 200 Orang interbiu yaa balit. Masok keta, terus bagik usu an mak tengok ! "Mak-usu... Maaf k... Kmk xpat keja nak kmk gi interbiu riyaaa !" Mak-usu terdiam... Pasyaaa, usu gosok belakang ! Tenang ! ALLAHuRabbi. Mak? Kmk xberani tengok muka mak ! Sedihhh... Hmmm... Pasyaa mak cuma padah "bukan rezeki ktk laa yaa. Carik keja lain jak ! " Erkkk??? Paham, mak KUCIWA !!! Mak... Bila suma diam, mak padah, "adha rezeki klak2 yaa saba jak laa, ALLAH bagik yg lebih bait kan !" Ya ALLAH ! Nak nagissss ! :( Hmmm.. Lupak ! Nenekda kat depan cuma diam dengar anak-cucuk ny berbahas kat belakang... Maaf Mak-Usu-Neneksss ! InsyaALLAH, kmk xputus asa ! akan sentiasa cuba... Cuma, mohon DOA !!! :)

Hmmm... Guys ! Dalam list nak 12 Orang yaaa ! Adha yang dikenali ! ALLAHuALLAH !!! Mmg rezeki ktk laaa ! Dari Myy, cuma sorang jak dapat tapi untong ny ditempatkan kat Myy juak. Yang dikenali? 2 Orang ! Tahniah ktk ! Kmk jelesss abisss ! Rezeki buat ktk... Keja bait2 ehh ! Permanent dah nya aieeee ! Tahniahhh Ok ! Perantauan laa ktk klak ! Hmmm.. Sama interbiu-sama Hasil-Sama UiTM loksss-sama2 ! Ehhh? hahaha ! :p

Hmmm... Ladies ! COurse accountancy ! Remember Razi? Yess ! Nya salah sowg gik nak dapat ok ! Masa interbiu sama bah riyaaa... Paling *terkujat* nya dapat cawangan Myy. Rezeki lagik. Perantauan laa ny hoo..  Perghhh ! Hmmmm...

Lastly !!! Jujo padah... ThanQiu very2 much kat my dear love famly sebab sentiasa support kmk ! Hmmm.. Kmk xkan putus asa, insyaALLAH ! Penting !!! Uolssss ! Sahabat-teman-kawan-supporter-shoulder-ear-eyes-hamper sumany... Makseyh yang xterhngga sebab sentiasa adha d sisi kmk bila kmk lemah camtok ! Memang ALLAH hantar k kmk orang yang sangat2 bernilai dalam hidup tok, syukow ya ALLAH ! ALHAMDULILLAH !!! :D Ly ollssss... Fillah till Jannah, amiinn !

Okai laaa.. need to go now. Agak penat rtok. Mungkin sbb byk pk, palak pun dah fening2 yOo ! 
Jaga dirik suma ! Salam dari Myy =]

Hmmm... Everything happens for a reason yOo ! InsyaALLAH, never give up ! ALLAH always with us ! That what we always need ! :) MOTIVATE !!! RECHARGE !!!!

Monday, February 4, 2013

Jagalah Diri !

Bismillah =]

Mata kau berhenti menangis
Jemari kesat ke pipi
Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana kau takkan kembali

Takdir mengubah hubungan kita
Dia padam dari jaga
Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada yang Esa

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

Jiwa walaupun terpisah jua
Selalu pergi dengan-Nya
Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Jagalah dirinya

Kejadian ?

Bismillah :)
Assalamualaikum w.b.t !

ALLAHuRabbi ! =] Ladies ! I'm back ! Hmmm... Memang xdha alasan lain kenak kejap adha kejap xdha cam chipmore tok, alasan ny sebab MALAS kurang RAJIN aieee ! wehehehhhh :p 
Ehermm2 apha cer gf suma? Ouhh, mun khabar kmk di sitok, alhamdulillah, ok jak insyaALLAH ! 

Ermmm... Tadik bukan main melimpah ruah jak idea, buah fikiran apha nx tulis di ctok, tapi kenek tetiba jadi BLANK abisss ! Wahahaha ! :p

Oklaaaa... nak padah yg NURAISYA, my dear ngegeh cousin dah sekolah ! Weheeeee ! ya ALLAH, mula2 punya laaa excited ny maok g skolah, tapi dah kat skolah bole nangis setiap hari bila mak ngah anta tiap pagi, ALLAH ! hehehh ! Nembiak nak hoo... Weheee ! :D

muka sebeLOm gi skOLah ! wahahaah :p


Ouhhh.. BB ! Alhamdullillah, ahernya ! Pat beli fon baru lepas berkurun juak ihsan fon LGMusic kmk yaaa ! Weheee ! Kmk beli BB Bold 9790 ! Pinky yoo ! wahahah ! Hitam sebenarnya ! Masa yaa putih xdha... Rezeki, mmg bila beli fon mesti black in colour naa x? Syukowlaa nak ! Weeeee :D

ehermmm2 ! Dah nak sebuLan Laa Lebih kurang (190113)


Ok... tetiba mood nebesss datang.. Wahahah !
Terjadinya sesuatu tanpa disangka, tanpa diduga, tanpa dirancang, tanpa diketahui ! ALLAHuALLAH ! Memang rahsia ALLAH, perancangan ALLAH yaa HEBAT kn? SubhanALLAH ! Semua yang berlaku yaa adha sebab, hikmah ny cuma kita jak sedar o sik, tol x? 
Sesuatu yaa terjadi sangat pantas sampey kita xsempat maok rakam, imbas kembali pun macam, ehhhh??? Sangat cepat ! Ya ALLAH !!!! Hmmm... Sesuatu yg kita harap kadang2 ALLAH sik tunaikan o bagik sebab ALLAH sediakn kita yg lebih memberi sinar, harapan yg lebih bait kn? ALHAMDULILLAH !!!
Buat KTK !!! Terima Kasih daun keladi, berbillion terima kaseyh sebab dah memberi peluang pada kmk tok. Moga yg terbaik buat ktk, kmk n kita semua ehh !!!! amiinn ya Rabb ! Semoga ALLAH jaga kita dari perkara yg sia2... Ya ALLAH ! Terima Kasih atas segala nikmat, kebahgiaan, kebaikan, peluang yg dikurniakn ini ya ALLAH ! Semoga ianya adalah jalan kami menuju ke syurgaMU klak ya ALLAH amiinn...
Hmmmm... :D (02022013) NOTED !!!! =]
Berkias ehh? Weeee ! Maok jadi guru sastera kot ! Wahahaha :p

Ladies ! Need to go ! Nite2 !!! Jga diri suma ehh ! Sgt rindu...
BismiLLah (DOA RABITAH dikirim) thx sahabat ! =D
Salam sayunx rindu dari Myy ! Weeeeee.... Wassalam !