Tuesday, February 5, 2013

Rezeki !

Bismillah =]
Assalamualaikum w.b.t !

Guys ! Keputusan dah keluar tengah hari tadik. Kmk xpasti laa exact time nya bila, yg pasti tengah hari kmk dapat tauk, orang pun kamboh2 tym yaa kan... ALLAHuRabbi... Hmmm... Masa yaa pukul 12:40 camyaa kot, kmk lapaaaa gilak, perut dak *krokkrok* jak bunyi embak lagu *sayang-shae* hahah ! Okai, kmk pun makan laa awal kit ritok tek ! Wahahah ! Macam xbesa hoo.. Ok, tym makan kat pantry, adha sowg akak opiss nunggah. "u_Ly, fon ktk bunyi azan nun gney nak tutup ny?" Dalam aty kmk, "erk? Bialaaa azan kan, suma diseru g suro, semayang gik nun" Weheeee.. Lam aty jak laaa.. Tapi nak kah boss kmk nak cina yaa kat belakang mesty sbb yaa akak soh tutup azan yaa kali. Ok laa, kmk pun tekedek2 cam itit itik pulang petang masok opisss, wuwuuuu :p Pasyaa sambong laa makan kat pantry jap. Selang bapa minit, my fren agak sbb nya nak ke suro, lalu pantry, cun kmk dah xdha selera makan juak, cam adha sumthing jak. My fren padah keputusan interbiu dah keluar !!!! ya ALLAH !!! Kmk terus kemas2 bekal, masok opis an my fren bukak tenet kat pc ! Paling *tragis* bila my fren padah, "u_Ly, kmk dengar2 owg nak dpt yaa adha nx lahir tahun 90an ! Yaa nak paling mudak" Whattttt??? Mesty laa kmk over excited nak? Dengan penoh sabar kmk bukak ke bahagian KERJAYA, kmk perhati 1 per 1 nama ! ALLAHuRabbi !!! Rezeki ALLAH memang LUAS uollssss ! 

Gegar kaki-lutut-tangan-jarijemari kmk ! Serius... ALLAH dah tulis, belom gik sampey masanya rezeki kmk kan... Hmmm... Masa yaaa kmk dah keluuu lidah, mata berat, hati rasa nak pecah, palak blurrr !!! ALLAHuALLAH !!! my fren padah, "dah u_Ly bukan rejeki kita yaa" Kmk xpat jawab papa. Angkat kaki, teringat tanggungjawab kat maha-Agong lom terlaksana ! Mengadap, carik ketenangan ! ALLAHuAkbar ! Tempat terbaik k kita luah segalany ! Suka-duka ! =D
Lepas suma settle, bulak laa terus segar, aktif macam saluu kan. Masok opis lemah jak upa, mata kembang, gerrr ! burokssss ok ! Tapi tym yaaa xpasan laaam dah di tego baruk pasan. Laaaa ! :p Maluuu aieee ! Padan muka ! wahahaha ! Hmmmm... 

Petang tadik kerja memang sentoh-xsentoh jak rasa. Hmmm.. But i try my best !!! Cuma sigek xpat !!! Jgn sentoh bab keputusan yaa gik. Automatik, mata kembang balittt ! Gerrr :( Mungkin sebab kmk berharap, berik harapan yg tinggi kan untuk tok. Pha gik bila famly pun sangat berharap !

Ouh, balit petang, kmk embak *senarai yg terpilih* 12 Orang dari 200 Orang interbiu yaa balit. Masok keta, terus bagik usu an mak tengok ! "Mak-usu... Maaf k... Kmk xpat keja nak kmk gi interbiu riyaaa !" Mak-usu terdiam... Pasyaaa, usu gosok belakang ! Tenang ! ALLAHuRabbi. Mak? Kmk xberani tengok muka mak ! Sedihhh... Hmmm... Pasyaa mak cuma padah "bukan rezeki ktk laa yaa. Carik keja lain jak ! " Erkkk??? Paham, mak KUCIWA !!! Mak... Bila suma diam, mak padah, "adha rezeki klak2 yaa saba jak laa, ALLAH bagik yg lebih bait kan !" Ya ALLAH ! Nak nagissss ! :( Hmmm.. Lupak ! Nenekda kat depan cuma diam dengar anak-cucuk ny berbahas kat belakang... Maaf Mak-Usu-Neneksss ! InsyaALLAH, kmk xputus asa ! akan sentiasa cuba... Cuma, mohon DOA !!! :)

Hmmm... Guys ! Dalam list nak 12 Orang yaaa ! Adha yang dikenali ! ALLAHuALLAH !!! Mmg rezeki ktk laaa ! Dari Myy, cuma sorang jak dapat tapi untong ny ditempatkan kat Myy juak. Yang dikenali? 2 Orang ! Tahniah ktk ! Kmk jelesss abisss ! Rezeki buat ktk... Keja bait2 ehh ! Permanent dah nya aieeee ! Tahniahhh Ok ! Perantauan laa ktk klak ! Hmmm.. Sama interbiu-sama Hasil-Sama UiTM loksss-sama2 ! Ehhh? hahaha ! :p

Hmmm... Ladies ! COurse accountancy ! Remember Razi? Yess ! Nya salah sowg gik nak dapat ok ! Masa interbiu sama bah riyaaa... Paling *terkujat* nya dapat cawangan Myy. Rezeki lagik. Perantauan laa ny hoo..  Perghhh ! Hmmmm...

Lastly !!! Jujo padah... ThanQiu very2 much kat my dear love famly sebab sentiasa support kmk ! Hmmm.. Kmk xkan putus asa, insyaALLAH ! Penting !!! Uolssss ! Sahabat-teman-kawan-supporter-shoulder-ear-eyes-hamper sumany... Makseyh yang xterhngga sebab sentiasa adha d sisi kmk bila kmk lemah camtok ! Memang ALLAH hantar k kmk orang yang sangat2 bernilai dalam hidup tok, syukow ya ALLAH ! ALHAMDULILLAH !!! :D Ly ollssss... Fillah till Jannah, amiinn !

Okai laaa.. need to go now. Agak penat rtok. Mungkin sbb byk pk, palak pun dah fening2 yOo ! 
Jaga dirik suma ! Salam dari Myy =]

Hmmm... Everything happens for a reason yOo ! InsyaALLAH, never give up ! ALLAH always with us ! That what we always need ! :) MOTIVATE !!! RECHARGE !!!!

No comments: