Wednesday, December 23, 2015

setahun yang lepas

bismillah.

setahun yg lepas. aku pernah merancang utk bernikah, berumah tangga. yupp! exactly one year ago and now still in that plans for make it real. one fine day uols. doain kami. ehh ehh? hehe.

day by day, setiap beberapa bulan, semenjak dua menjak, jemputan kahwin kaum kerabat jauh dan dekat, teman rapat jauh dan dekat memanggil-manggil diri utk turut memeriahkan, sekaligus mengiring doa semoga cinta yg terbina hingga ke Jannah. kan kan. insyaAllah aamiin. 
i am so happy for them. *wink wink love eye* hehe.

jika ditanya, kenapa selepas merancang setahun tapi tak ada apa-apa pun. haha. sebab Allah kata tunggu dulu. belom tiba masa. belum sampai seru. yupp! janji Allah uols. semua pun sedia maklum kan, kita merancang, Allah juga punya perancangan utk kita. the best! Allah win. Allah knows best! biiznillah. 
itu secara dasar, yg kita tidak tahu dan tak nampak. 

meh sitok, kmk padah kenak sik kawen2 lagik. sebab... sebab?
sebab tiada yg masuk meminang. hahaha. 
everyone have their target. hidup kita punya. tapi... dengan semua orang. ada paham? maksud kmk, kita ada target kita empun. contoh kawen laa kan. kita dah set kawen sekian umor, dgn sekian insan. tapi. kenak ada cara, masa yg sesuai, semua org redha. kan? ka kmk bunyi macam bagik alasan? 
no, i'm not! haha
uols, setiap yg berlaku ada hikmah nya kan. pasti! yakin okayyy!

jangan sesekali carik salah. tapi carik jalan, atau mungkin diam. ask Him. nampak macam lemah, tapi daripada kta bising2, mengeluh, try hard then bising, lbh baik kta diam, carik aura positif, hargai semua benda. susah? mula2 mungkin susah. 
day by day, alah bisa tegal biasa. insyaAllah. 

apa kaitan? haha. 
mohon doa yg kuat uols. utk sy, kamu, kita. 
terima kaseyh. tengkiuuu. kumao.

ehemm! sapa pegi umrah? syukran jazilan. byk doa kmk kirim. utk kita. insyaAllah. 

ehem. hehe. wanna be trip together to seoul with my soul! haha. one fine day. again. jummm. doa kuat2 okayyy! 

wassalam. 
menaep dalam belon. weheee. cuti! 
salam maulidur rasul. selawat dan salam utk baginda Rasulullah s.a.w.
mariii. kita letak Rasulullah dalam istana hati.